Magosi Norbert 6. lett

2023.09.10. 09:19

Lengyel siker a debreceni salakmotoros magyar bajnokságon

Jakub Jamróg nyerte a finálét, Magosi Norbert második lett a kisdöntőben.

Molnár Szilárd

Valódi kuriózumnak számító versenyhétvégével búcsúzik az esztendőtől a Perényi Pál Salakmotor Stadionban a SpeedWolf Debrecen, hiszen Speed-Weekend címmel egy hétvégén négy versenyt is rendez a klub: a két nap alatt három kategóriában, több mint 10 nemzet majdnem 60 vaspapucsosa méri össze a tudását a cívisvárosban.

Magosi a legjobb magyar

A szombat fő eseménye a salakmotoros nemzetközi egyéni magyar bajnokság volt. A bajnoki cím sorsa ezen az egy viadalon dőlt el, tehát komoly izgalmakra volt kilátás, melyet fokozott a különleges lebonyolítás is: ugyanis kieséses rendszerben versenyeztek a salakszórók, a 10 alapfutam után középdöntők, reményfutamok, kis- és nagydöntők következtek.

A versenyt végül a papírformának megfelelően a debreceni közönség egyik kedvence, a pályacsúcstartó lengyel Jakub Jamróg nyerte az olasz Paco Castagna, a szemtelenül fiatal, 17 esztendős szlovén Anze Grmek, valamint a szlovák Jakub Valkovic előtt.

debrecen salakmotor
Balról Paco Castagna, Jakub Jamróg és Anze Grmek
Forrás: Salakszórók

A magyarok közül Magosi Norbert a kisdöntőben elért második helyének köszönhetően összesítésben 6. lett, Kovács Roland a 10., Bárány Márk a 13., míg Füzesi Richárd a 15. helyen végzett.

Végeredmény

Salakmotoros Nemzetközi Egyéni Bajnokság

1. Jakub Jamróg

2. Paco Castagna

3. Anze Grmek

4. Jakub Valkovic

5. Jan Macek

6. Magosi Norbert

7. Matteo Boncinelli

8. Kacper Szopa

9. Celina Liebman

10. Kovács Roland

11. Matej Fryza

12. Bartosz Curzytek

13. Barany Márk

14. Luka Omerzal

15. Füzesi Richárd

16. Julian Kuny

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában