Futsal

2023.09.25. 20:59

Fantasztikus meccsen játszott döntetlent a DEAC

A debreceniek hatalmasat küzdöttek az Aramis ellen.

Haon.hu

A debreceni futsalosok mindent beleadtak az Aramis ellen

Forrás: Napló-archív

A válogatott szünetet követően a DEAC férfi futsalcsapata az Aramist fogadta a DESOK-ban hétfő este. Tihanyi Csaba legénysége bizakodva várhatta a meccset, mivel az előző fordulóban legyőzte a Nyíregyházát, ezzel megszakadt a nyeretlenségi sorozata az NB I. mostani kiírásában – írta a deac.hu. 

A születésnapos Thiago nem sokat teketóriázott, már a tizedik másodpercben tesztelte Csikós Eriket, aki szögletre tenyerelte a próbálkozást. Aztán a harmadik percben a vendégek gyakorlatilag az első helyzetüket értékesítették: Vattamány Dávid passza után Moga Ervin a hatoson belül lőtte a labdát a léc alá. Nem sokkal később Gellérfi vette célba a debreceni kaput, de Nyerges András lábbal hárított. A másik oldalon Vass Ottó löketei okozhattak riadalmat, ennek ellenére az eredmény nem módosult. Aztán a hetedik percben már nem 0–1 szerepelt a kijelzőn, ugyanis egy jó indítást követően Lévai Dániel Márk higgadtan értékesítette a helyzetét. A második bekapott gól miatt egyből időt kért a hazaiak vezetőedzője. Bőven akadt dolga Csikósnak, ettől függetlenül sokáig nem csökkent a hátrány. Nagyjából két és fél minutummal a szünet előtt Harmati szépen becsapta a védőjét, végül kilőtte a hosszú sarkot, ezzel megkezdték a hajdúságiak a felzárkózást. 

Nyílt játék volt 

A második játékrészben sem unatkozhattak a drukkerek, mivel mindkét oldalon akadtak góllal kecsegtető szituációk. Hiába jegyezhettünk fel sok lehetőséget, az állás a 34. percig nem változott, de aztán fordulatos végjáték következett. Először Tóth Attila nagyjából 13 méterről bombázott a bal felső sarokba, ennek köszönhetően egalizáltak a debreceniek. A 37. minutumban már a DEAC állt közelebb a három pont megszerzéséhez, mivel Faragó Lajos megpattanó átlövése becsapta Csikóst. Az Aramis a végjátékban elővette az öt a négy elleni felállást, ami meghozta a gyümölcsét, ugyanis egy jobbról érkező centerezés Harmatiról jutott a gólvonalon túlra. Az utolsó percben Faragó vette fel a megkülönböztető mezt, de sajnos újabb csavar már nem jött. 

A tények: 

NB I 6. forduló 

DEAC–Aramis SE 3–3 (1–2) 

DESOK, vezette: Szilágyi Norbert, asszisztensek: Takács Ákos, Goneth Béla 

Gólszerzők: Harmati (18.), Tóth A. (34.), Faragó (38.), ill. Moga (3.), Lévai (7.), Harmati (39. – öngól) 

A DEAC összeállítása: Nyerges – Thiago, Harmati, Franchu, Berecz. Cserék: Tóth B., Faragó, Vass, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában