Női futsal

2023.09.22. 20:36

Átgázoltak ellenfelükön a DEAC futsalosai

A Debreceni Egyetem gárdája igazi erődemonstrációval rukkolt elő hazai pályán

Haon.hu

Remek győzelmet ünnepelhettek a DEAC-os lányok | Forrás: Czinege Melinda

A DEAC női futsalosai péntek délután a Csepelt fogadták a DESOK-ban. Ezúttal sem lehetett teljes a keret, hiszen Krascsenics Csilla mellett Fülöp Dia sem léphetett pályára. Horváth Viki ugyan az első percben beköszönt, de az öröme nem tarthatott sokáig, ugyanis a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A harmadik percben Üveges Katalin már szabályos gólt szerzett, nem sokkal később pedig Horváth duplázta meg a fórt. Ezt követően gyakorlatilag macska-egér harcot láthattak a szurkolók, a szünetig még ötször vették be a vendégek kapuját a DEAC-os lányok. Horváth Viki háromszor volt eredményes az első félidőben, mellette Nagy Anikó duplázott, Üveges Katalin és Czégény Zsuzsa pedig egyszer-egyszer ünnepelhetett, így 7–0-nál jött a szünet.

Brutális kiütés lett a vége

A második játékrészben Kopjári Lizát Pozsgai Melinda váltotta a kapuban, de neki sem akadt sok dolga. A tekintélyes fór ellenére nem lassítottak a hazaiaj, a 21. minutumban Üveges lövése jutott a gólvonalon túlra. Egyre jobban kinyílt az olló, Pócsik Lívia villanásának hála már 10–0 szerepelt az eredményjelzőn. A 28. percben Hardon Rita kísérletét nem tudta fogni a csepeli kapus, így a 17 esztendős tehetség megszerezte az első gólját az NB I.-ben. Úgy tűnt, hogy ettől felszabadulttá vált Hardon, aki előbb gólpasszt osztott ki, aztán újra túljárt a vendégek kapuvédőjének az eszén, ezzel már 13–0 volt az állás.

A lefújásig még háromszor zördült meg a fővárosiak hálója: Gajzágó Flóra a 30. percben másodszor fogadhatta a csapattársak gratulációját, majd Csepregi Gabriella két helyzetet értékesített, így elképesztő 16–0-s győzelemnek örülhettek a DEAC szurkolói.

Az előző három idényben duplázó alakulat három kör után hibátlan mutatóval vezeti a tabellát. Ezen mérkőzést követően pedig külön érdemes kiemelni az imponáló, 26–0-s gólkülönbséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában