Kamion Eb

2023.09.10. 19:05

Egyre közelebb a címvédéshez Kiss Norbert

A nyíradonyi kötődésű Révész Racing versenyzője mindkét vasárnapi futamot megnyerte Zolderben.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Kiss Norbi

Az időmérő edzés után a vasárnapi mindkét futamot megnyerte Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb belgiumi Zolderben rendezett versenyhétvégéjének zárónapján.

A 38 éves szombathelyi pilóta az idén már megszokott módon a leggyorsabb volt a vasárnapi időmérőn, ezúttal azonban - ellentétben a műszaki hiba miatt feladott szombati viadallal - a pole pozíciót magabiztos futamgyőzelemre váltotta, előnye hat másodperc volt a másodikként végző német Sascha Lenzzel szemben.

A szabályok értelmében a vasárnapi második és a hétvége utolsó versenyét így Kissnek a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie, de a tőle megszokott módon körről körre előzte meg a riválisokat, így a 12 körös futam felénél már vezetett, s végül győzött.

Kiss szombaton a nap második viadalán győzött, s bár utóbb úgy tűnt, hivatalosan második lesz a piros zászlóval leintett futamon, de a spanyol Antonio Albacetére később kiszabott büntetések miatt végül a magyar pilótáé lett az első helyért járó trófea.

Kiss egyre közelebb kerül a címvédéshez és pályafutása ötödik Eb-diadalához, két fordulóval, azaz nyolc versennyel a szezon vége előtt ugyanis 69 pont az előnye az összetettben. Kiss 305 ponttal áll az élen, második a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn 236-tal, harmadik Lenz 209-cel.

Az Európa-bajnokság két hét múlva folytatódik a franciaországi Le Mans-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában