Nemes ügy mellett

2023.09.29. 13:46

A lokisták veszik pártfogásukba a pandákat

Örökbe fogadta a DVSC a debreceni vörös panda-családot, a faj igazán illő választás a csapat számára.

Szabó Dóra

Bódi Ádámék nagyon örülnek a kezdeményezésnek

Fotó: KISS ANNAMARIE

Pénteken délelőtt a DVSC Futball Zrt.-vel gyarapodott az állatkerti nevelőszülők köre; a klub ünnepélyes keretek között fogadta örökbe a debreceni vörös panda-család mindhárom tagját – Macit, Panditát és június 18-án született első utódjukat, Meit. Kiváló lehetőség a Zoo Debrecen lakóinak jelképes örökbefogadása magánszemélyek, cégek, és szervezetek számára egyaránt, hogy hozzájáruljanak egy állat jólétéhez, illetve az állatkerti fajmegőrzési munka sikereihez. Ezt szem előtt tartva a Loki ezentúl a vörös pandák mindennapjait szépíti meg. 

Boldogan álltak az ügy mellé

– Igyekszünk ápolni a jó szomszédi viszonyt, így egy hosszútávú együttműködésbe vágunk bele. A vörös pandák a veszélyeztetett fajok közé tartoznak, megmentésükben kiemelt szerepet játszanak a biztosítékpopulációkat gondozó és az élőhelyi védelmet is segítő állatkertek. 

A DVSC rendszeres jelleggel hozzájárul a pandák takarmányozásához és környezetgazdagításához, további kifutójuk jövőbeli megújításához, mindezek révén pedig ahhoz, hogy újabb debreceni utódokkal gyarapodhasson majd e szorult természetvédelmi helyzetű faj európai állatkerti állománya

– fogalmazott dr. Nagy Gergely Sándor, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója a pandák kifutójánál tartott ceremónián.

– A klubunk is fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ennek egyik remek példája, hogy örökbe fogadjuk a vörös pandákat. A Nagyerdei Kultúrparkkal egyébként is baráti a viszonyunk, van több közös projektünk, nagy öröm számunkra, hogy a jövőben jobbá tehetjük a pandák életét. Ez a különleges faj igazán illő választás a csapat számára, nemcsak jellegzetes piros-fehér színe, hanem macskaügyessége miatt is – mondta Makray Balázs, a DVSC cégvezetője. 

A beszédek után dr. Nagy Gergely Sándor egy, az örökbefogadásról tanúskodó táblát adott át Makray Balázsnak. Egy Mei feliratú mez is előkerült, melyet a későbbiekben a csapat tagjai aláírásukkal látnak majd el, és egy aukció keretén belül talál majd gazdára. 

Az esemény zárásaként a DVSC rutinos tagja, Bódi Ádám és kislány, Szonja egy speciális környezetgazdagító labda segítségével etették meg a három hónapos panda-babát. Bódi érdeklődésünkre elmondta, ő és családja is nagyon szereti az állatokat, így nagy örömmel vették ezt a kezdeményezést, és boldogan állnak egy ilyen nemes ügy mellé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában