Kézilabda

2023.09.10. 11:29

Ilyen jó nyitányra készültek a Loki kézisei a Bajnokok Ligájában

Vámos Petra szerint sokat meríthetnek a svédek elleni győzelemből, Szilágyi Zoltán csapata játékát dicsérte.

Molnár Szilárd

Vámos Petra, a DVSC Schaeffler irányítója remekül jétszott a Sävehof ellen

Forrás: Kiss Annamarie

A reméltnek megfelelően nagyszerűen rajtolt a Bajnokok Ligájában a DVSC Schaeffler, miután 32–29-re legyőzte a svéd bajnok IK Sävehof együttesét. A mieink végig vezettek, fordulás után 30–22-nél nyolccal is, ám ekkor eljött egy holtpont, és egy 6–1-es szériának köszönhetően a skandinávok visszakapaszkodtak a meccsbe, így a végén kicsit izgulni kellett.

Úgy kezdtek, ahogy kell

A lefújás után Szilágyi Zoltán vezetőedző láthatóan fáradtan, de boldogan nyilatkozott a z összecsapásról: – Az volt a legfontosabb, hogy győzelemmel kezdjük a sorozatot, mert úgy gondoljuk, a Sävehof közvetlen riválisunk lesz a továbbjutásért folytatott harcban – szögezte le. – A szurkolóink támogatásának köszönhetően úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy ilyen találkozón kell. Természetesen voltak hullámvölgyeink, problémáink, de összességében a 60 perc nagy részében remekül játszottunk. 

Amikre építettünk, bejött: jól működött a védekezésünk, a lerohanásaink és a gyors játékunk.

Megvoltak azok a vezéregyéniségeink, akik a sorsdöntő momentumokban vállalták a felelősséget, és éltek is vele – elemezte a szakember, aki elmondta, kis hiányérzete csak a végjátékot illetően lehet.

dvsc-schaeffler-bajnokok-ligaja-kezilabda-haon-sport-debreceni-vsc-hajdu-bihar-savehof-ehf-loki-szilagyi-zoltan-vamos-petra
Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője
Forrás:  Kiss Annamarie

Váratlan védekezési forma

A Haon azon kérdésre, meglepte-e csapatát bármivel is a svéd gárda, a skandinávok védekezését említette. –Az emberfogásos védekezésük kicsit váratlan volt, ezt nem láttuk tőlük eddig, de ettől függetlenül jól megoldottuk. Vámos Petra felvállalta az egy az egyeket, a betöréseket, kiállításokat, hétmétereseket harcolt ki, gólokat lőtt. A helyére érkező Csernyánszki Liliána is jól cselezett, ő is tudott lendíteni rajtunk – ecsetelte Szilágyi Zoltán hozzátéve, látják a hibákat, és igyekeznek kijavítani őket a minél hosszabb menetelés reményében.

Várták már

Ahogy a hajdúságiak trénere is említette, Vámos Petra ezúttal is vezéregyénisége volt a Lokinak, a válogatott irányító nyolc kísérletéből hatot gólra váltott, emellett remek érzékkel mozgatta csapatát támadásban. A 22 esztendős játékos már várta, hogy bemutatkozhassanak a Bajnokok Ligájában.

– A lányokkal sokat beszélgettünk a találkozóról, és izgatottan vártam, hogy elrajtoljon a sorozat – ismerte el. – Nagyon örültem a jó kezdésnek, úgy gondolom, hogy ott megalapoztuk a meccs tempóját. A csapatnak végig volt tartása, lépésről lépésre növeltük az előnyünket. 

A végére kicsit elfáradtunk, de azt gondolom, a legfontosabb a két pont megszerzése volt, boldog vagyok, hogy sikerült. 

Annak ellenére, hogy a védekezésünk hellyel-közzel végig rendben volt, talán a beálló körüli védekezés az, amin javítanunk kell a továbbiakban. Elég kevés csapat védekezik annyira nyitottan, mint a svédek, de erre is megvolt az ellenszerünk – nyilatkozta Vámos Petra, aki reméli, rengeteget tudnak majd meríteni a szombati sikerből.

A sűrű programnak köszönhetően nincs idő megünnepelni a győzelmet, hiszen két idegenbeli összecsapás vár a Lokira: a NEKA ellen egy bajnoki szerdán 17 órától, Győrben pedig BL-meccs szombaton 16 órától.

A DVSC Schaeffler BL-programja
1. forduló: DVSC Schaeffler–IK Sävehof 32–29
2. forduló, szeptember 16., 16 óra: Győri Audi ETO KC–DVSC Schaeffler
3. forduló, szeptember 24., 14 óra: DVSC Schaeffler–SG BBM BIetigheim
4. forduló, szeptember 30., 16 óra: Odense Handbold–DVSC Schaeffler
5. forduló, október 21., 16 óra: DVSC Schaeffler–Buducnost Podgorica
6. forduló, október 28., 16 óra: DVSC Schaeffler–Brest Bretagne
7. forduló, november 11., 18 óra: CSM Bucuresti–DVSC-Schaeffler
8. forduló, november 18., 16 óra: DVSC Schaeffler–CSM Bucuresti
9. forduló, január 6.: Brest Bretagne–DVSC Schaeffler
10. forduló, január 13.: Buducnost Podgorica–DVSC Schaeffler
11. forduló, január 20.: DVSC Schaeffler–Odense Handbold
12. forduló, február 3.: SG BBM BIetigheim–DVSC Schaeffler
13. forduló, február 10.: DVSC Schaeffler–Győri Audi ETO KC
14. forduló, február 17.: IK Sävehof–DVSC Schaeffler

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában