Szlalom

2023.09.13. 18:26

Ralisok csapatják a debreceni parkolóban

Nemcsak a pálya hossza, hanem a bizonyítási lehetőségek száma is nő a debreceni szlalomralin.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Az életben csak egyetlen dolog örök, mégpedig az állandó változás. Mintha ezt a tézist tartanák szem előtt a Kárai Exclusive Kupasorozat főszervezői, Szikszai Béla és Hunyadi Zoltán, hiszen minden egyes viadal tartogat valami újdonságot, meglepetést a résztvevők számára, legyen szó a versenyzőkről, vagy akár a nézőkről. Nem lesz ez másként a hét végén, szeptember 17-én, vasárnap 9 órától kezdődő Auchan Szlalom elnevezésű raliversenyen sem.

Négyszer próbálkozhatnak

A Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármester fővédnöksége alatt zajló széria negyedik állomása, a Kishatár utcai hipermarket parkolója már bejáratott helyszín, hiszen tavaly kétszer, idén pedig egyszer füstöltek már a gumik ezen a pályán – a versenyzők és a nézők nagy elégedettségére. Viszont a vasárnapi viadal ismételten új kihívás elé állítja a pilótákat,

mivel minden eddiginél hosszabb, mintegy 1,2 kilométeres nyomvonalon száguldanak majd az autósok.

A szervezők úgy saccolják, az indulók 1,5-2 perc alatt teljesítik majd a pályát, ezért lehetőség nyílik arra, hogy mindenki négyszer teljesítse a távot. A kiírás nem változik, úgy hirdetnek eredményt, hogy a résztvevők teljesítménye közül a leggyengébb kiesik, a maradék időket átlagolják, s ez alapján rangsorolnak.

A helyszínen is lehet

A „nevezési ablak” megnyitását követően pár nap alatt több mint ötvenen jelezték, hogy szeretnék kipróbálni a tudásukat, illetve az autójukat, de a szervezők kiemelték, a verseny napján a 9 órai kezdés előtt is lehet nevezni a helyszínen.

A jelentkezők több – összesen hét – kategória közül választhatnak, lényegében bárki elindulhat, mindössze annyi a kitétel, hogy a kocsi megfeleljen az alapvető biztonsági előírásoknak, valamint a sofőrnek legyen bukósisakja.

Miután vészesen közeledik az ötfordulós versenysorozat vége, érdemes végigvenni pár kategória összesített állását. Az 1601-2001ccm-eseknél a ladás Szabad Richárd mindössze 4 ponttal vezet a Suzukival versenyző Kövér Bence előtt. Szintén kiélezett a csata a Lada Kupában, ahol Szabad Richárdnak 51 pontja van, míg mögötte az egy versenyt kihagyó Tóth József áll 41 egységgel. Az Abszolút kategóriában is izgalmas lehet a véghajrá, miután Tóth József (Lada) 16 pontos előnyre tett szert Varga Sándorral (BMW) és Potonyecz Ákossal (VW) szemben.

Plusz programok, ingyen

A driftelős és gumifüstölős futamok mellett kiegészítő programok is várják a kilátogató nézőket, akik ingyen tekinthetik meg az eseményt. Újra lesz jótékonysági megmozdulás, ami elmaradhatatlan részévé vált a kupasorozatnak. A tavaszi Auchan Szlalomon nagy sikert aratott a Buggy és a Drift Taxi, azaz a nézőautóztatás, éppen ezért újra meghívást kapott a rendezvényre Kuti János és Horváth „3teli” István. A taxikat részvételi díj ellenében vehetik igénybe az érdeklődők, az ebből befolyt összeget a korábbi ralis, Szilágyi Ricsi gyógyítására ajánlják fel a szervezők.

A szlalomralin lesznek sztárpilóták is, akiknek a személyét még titokban tartják a rendezők, de ígéretük szerint nem fognak csalódni a nézők, mert a ralisportból és a drift világából jól ismert sofőröket láthat majd a debreceni publikum.

Az időjárás biztosan nem akadályozza meg a versenyt, ugyanis „akár esik, akár fúj”, megszervezik az eseményt, ennek értelmében a pilótáknak alkalmazkodniuk kell az adott körülményekhez. A vasárnap reggel 9 órakor kezdődő benzingőzös program várhatóan 17 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában