Labdarúgás

2023.09.19. 11:15

Hiába estek ki a kupából a debreceniek, edzőjük így is büszke rájuk

Jankelic Iván szerint a Debreceni Egyetem alakulata megtapasztalhatta, hogy mekkora differencia van a másod- és a harmadosztály között.

Haon.hu

Jankelic Iván már felépült sérüléséből

Forrás: deac.hu

A DEAC futballcsapata szombaton nem tudta borítani a papírformát a Kozármisleny ellen, így a harmadik forduló jelentette neki a végállomást a MOL Magyar Kupa mostani kiírásában. A baranyaiak Kirchner György Krisztián góljával a 31. percben megszerezték a vezetést, erre bő tíz minutummal később Soltész János válaszolt. A szünet előtt még Schuszter Roland is eredményes volt, a 21 éves labdarúgó állította be a 2–1-es végeredményt – olvasható a klubhonlapon.

Veszélyesebben játszottak

– El kell ismerni, hogy az ellenfelünk jobb teljesítményt nyújtott, így nem érdemtelenül jutott tovább – szögezte le Jankelic Iván. – A vendégek többet birtokolták a labdát, veszélyesebben játszottak, emiatt nekünk sokat kellett védekeznünk. 

A második félidőben akadt néhány helyzetünk, ennek ellenére nem jött össze az egyenlítés. Ezen a mérkőzésen érződött, hogy nagy különbség van az NB II. és az NB III. között, főleg a játék sebességében. A vereségek után mindig szomorú vagyok, de úgy érzem, hogy mindent megpróbáltunk, emiatt nem érhet kritika bennünket.

A lefújást követően Urbin Péter vezetőedző elmondta, büszke ránk azért, mert végig küzdöttünk, ezt a mentalitást kell átmentenünk a bajnokikra – adta ki az ukázt a 23 esztendős játékos.

Jankelic sérülés miatt nagyjából egy hónapot kihagyott, ám a jelek szerint már tökéletes állapotban van, ezt jelzi, hogy a kupameccsen végig a pályán volt. – A Monostorpályi elleni összecsapás előtt a bemelegítéskor kiugrott a bokám. Az esetet követő vizsgálatok során kiderült, hogy részlegesen elszakadt a bokaszalagom, ezért több találkozóról lemaradtam. Szerencsére felépültem, nem érzek semmilyen fájdalmat – zárta mondandóját Jankelic Iván.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában