Helyi sport

2023.09.04. 11:28

Ezüstéremmel tértek haza Miskolcról

A döntőben a rutinosabb játékosokból álló Miskolc akarata érvényesült.

Haon.hu

Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia-archív

Korántsem legerősebb összeállításában utazott Miskolcra a DEAC U23-as kosárlabda együttese, ám Kádár Tamás legénysége ennek ellenére is meglehetősen szépen csillogó ezüstéremmel térhetett haza az összesen négy NB I. B Piros csoportos csapatot felvonultató Szaniszló Sándor Emléktornáról.

A debreceniek mellett a Salgótarján, valamint a Jászberény kapott meghívást a viadalra a házigazda MEAFC-tól, a fiatalok a múlt pénteki elődöntőben a JKSE-vel csaptak össze. 

Kádár Tamás vezetőedző jónéhány kulcsjátékosát nélkülözni kényszerült az A-csoportos gárda szlovákiai felkészülési tornája miatt, az élvonalbeli kerettagok közül csupán Várszegi Ádám és Fekete Csongor állt a rendelkezésére.

 Előbbi oroszlánrészt vállalt a cívisvárosiak fináléba kerüléséből, lévén mindössze két másodperccel a lefújást megelőzően egy távoli bombával hosszabbításra mentette a jászságiak elleni ütközetet. A fehér-feketékből a túlórára sem fogyott ki a szufla, mi több, életkorukat meghazudtoló érettséggel menedzselték le az extra játékidőt, így talán némi meglepetésre, ám mindenképpen megérdemelten kvalifikáltak az aranycsatára.

A támadásokkal olykor akadtak problémák

A szombati döntőben azonban már kevesebb babér termett az akadémisták számára, a Kádár-fiúknál rutinosabb kosarasokat is soraiban tudó Miskolc érvényesíteni tudta akaratát, és otthon tartotta a trófeát. A hajdúságiak oldalára pozitívumként írható jóvá, hogy bár támadásaik szervezettségével olykor még akadtak problémák, így is közel kilencven pontig jutottak a hazai pályán játszó borsodiakkal szemben – számoolt be a debreceniek hivatalos oldala. 
Kádár Tamás szerint nagyon hasznos tornán van túl a gárda: – Ezúton is köszönjük a meghívást a Miskolcnak. 

Az első összecsapás okán nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen gyakorlatilag egy felnőtt csapatot tudtunk legyőzni, miközben a mi keretünkben U23-as korú játékosból is csupán egy akadt Tóth Gergő személyében. 

A hosszabbításban mutatott hozzáállásunk, illetve higgadtságunk külön örömre adott okot, rendkívül bíztató előjel a bajnoki rajt kapujában. A döntő aztán rámutatott arra, hogy a védekezésünkön van még mit csiszolnunk, a MEAFC szépen kovácsolt előnyt hibáinkból, és bár támadásban igyekeztünk kompenzálni és lépést tartani, a házigazda joggal kerekedett felül – értékelt a szakember.

Elődöntő:
Jászberényi KSE–DEAC U23 101–102 (29–21, 18–30, 24–20, 21–21, 9–10) – hosszabbítás után
DEAC: Turán 7/3, Balázsi Á. 9/3, Várszegi 24/9, Fekete Cs. 13, Tóth G. 6.
Csere: Hibján 17/6, Bata 11, Bankó 5, Varga S. 9/3, Varga B. 1, Sólyom.

Döntő:
MEAFC-Miskolc–DEAC U23 98–87 (28–24, 35–24, 19–17, 16–22)
DEAC: Turán 17/3, Balázsi Á. 8/3, Várszegi 18/9, Fekete Cs. 5, Tóth G. 4.
Csere: Bankó 14, Orosi 4, Bata 2, Varga B. 4, Hibján 4/3, Sólyom 2, Varga S. 5/3.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Kovács Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában