3X3-as kosárlabda

2023.09.03. 12:00

Rengeteget segített a debreceni közönség

Varga Ferenc elárulta, hogy a franciák elleni vereség fáj még egy kicsit, de összességében nem elégedetlen a válogatott teljesítményével.

Bakos Attila

Varga Ferenc | Forrás: Czinege Melinda

Az U18-as 3X3-as világbajnokságon a magyar fiúk szombaton fejezték be a szereplésüket. Az első meccsen a kifejezetten erős Egyiptom ellen 21–15-re kikaptak, majd este Thaiföldet nagyon furcsa körülmények között 22–17-re sikerült legyőzni – a találkozó 57 másodperccel a vége előtt majdnem 2 órára félbeszakadt a Debrecenre zúduló eső miatt. 

A nemzeti együttes tagja volt a DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, Varga Ferenc is, aki fontos pontokkal járult hozzá ahhoz, hogy mieink két győzelemmel zárják a tornát. A fiatal kosaras nyilatkozott portálunknak az utolsó mérkőzést követően. – Összességében jó meccseket játszottunk, nagyot küzdött a csapatunk. A franciák elleni vereséget nagyon sajnálom, mert szinte végig vezettünk és csak a legvégén tudtak fordítani. Az egyiptomi válogatott kapcsán el kell ismernünk, hogy jobbak voltak nálunk, kiváló dobóik vannak. Japánt és Thaiföldet azonban meg tudtuk verni, aminek nagyon örültünk – elevenítette fel az eseményeket. 

A magyar válogatott (balról): Mészáros Ágoston, Varga Ferenc, Tóth Dániel és Géringer Gergő | Forrás: Czinege Melinda

Motiválták őket a szurkolók

Az ifjú sportoló elárulta, hogy fantasztikus érzés volt debreceni kosarasként a Nagytemplom előtt ilyen sok szurkoló előtt játszani.

– A közönség jelenléte hihetetlenül motivált bennünket, nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyien eljöttek buzdítani minket

– fogalmazott.

Varga Ferenc úgy érzi, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az elmúlt néhány napban. Bár szívesen kipróbálta volna magát a legjobb nyolc között is, de nem elégedetlen. Hozzátette, büszke a csapatra, mert a fiúk beleadtak mindent a siker érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában