Vívás

2023.08.05. 16:27

Tizenöt országból érkeztek sportolók Debrecenbe edzőtáborozni

Dávid László szerint a résztvevők hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

Haon.hu

A DEAC-ból tíz kardozó szerepel a tréningeken

Ifjú kardozók (a legfiatalabbak 15, a legidősebbek pedig 20 esztendősek) vették birtokukba a Teknős munkacsarnokot, ahol a DEAC, a TFSE és az Interfencing közös szervezésében nemzetközi edzőtábor zajlik egészen jövő vasárnapig. A tréningeken tizenöt nemzet (Magyarország, Olaszország, Izrael, Svédország, Amerikai Egyesült Államok, Törökország, Görögország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Románia, Németország, Anglia, Japán, Ecuador) több mint ötven sportolója bővítheti a tudását. Az esemény részleteiről Dávid Lászlót kérdezte a deac.hu.

– Nagyjából húsz éves múltra tekint vissza ez az edzőtábor, de először biztosítja a DEAC a helyszínt. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a klubnak a rengeteg segítségért, emellett ki kell emelni szakosztályvezetőnket, Sápi Mátét és a TFSE edzőjét, Patócs Ákost, mivel mindkettőjüknek sok feladatuk volt a szervezés során. A DSI a pástokat biztosította, ezért szintén hálásak lehetünk. A vívás egyre globalizáltabbá válik, ezt láthattuk a világbajnokságon is, így mindenkitől lehet tanulni. Vannak gyerekek, akik már több éve visszajárnak, ez mutatja, hogy remek szakmai munka jellemzi a foglalkozásokat. A DEAC-ból tíz kardozó szerepel a tréningeken – nyilatkozta a mester, akinek egyik tanítványa, Battai Sugár Katinka a múlt héten a női kardcsapat tagjaként világbajnoki címet szerzett Milánóban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában