Salakmotor

2023.08.19. 18:36

A salakmotorozás magyar ünnepe

Világsztárok, huszonhárom futam és számos kiegészítő program várja a Debrecen Nagydíj közönségét.

Haon.hu

Forrás: Kiss Annamarie

Elérkezett a nagy nap, amire a salakmotorsport szurkolói annyira vártak: augusztus 20-án, vasárnap 16 órától tíz ország – Ausztrália, Lengyelország, Svédország, Dánia, Németország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország – tizenhat vaspapucsosa száll harcba a Debrecen Nagydíjon. Így a tradíció nem szakad meg, immár 48. alkalommal küzdenek meg a vaspapucsosok a győztesnek járó Hollóházi porcelán serlegért a Gázvezeték utcai arénában.

Egyedi hangulat

A virágkarneváli megmérettetés nemcsak azért különleges, mert majdnem fél évszázados a történelme, s az egész kontinensen jó híre van; ez az a magyarországi salakverseny, aminek egyedi, utánozhatatlan a hangulata, igazi ünnep a sportolók és a közönség számára. Ennek a fílingnek akar táptalajt biztosítani a szervező SpeedWolf Debrecen csapata, ezért a nemzetközi viszonylatban is színvonalas mezőny mellett kiegészítő programokkal és ajándékokkal várják a nagyérdeműt.

Sztárok sora

A startlista klasszisokkal van tele, starthoz áll a dán címvédő, Niels Kristian Iversen, a svéd Antonio Lindback, a lengyelek képviseletében Vadim Tarasenko, Viktor Trofimov és Jakub Jamróg, Finnországból Timo Lahti, Antti Vuolas, a német hölgy, Celina Liebmann, a szlovén Nick Skorja, illetve nagy riválisa, Matic Ivacic, az ausztrál Fraser Bowes, a dán Jonas Seifert-Salkot, valamint a cseh Petr Chlupacot. Természetes magyar versenyzőknek is szurkolhat a közönség, a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosai, Magosi Norbert és Kovács Roland ül motorra, míg tartalékként Füzesi Richárd vár bevetésre.
A 20 futamos alapfutamot követően két elődöntőt rendeznek, majd a fináléban öten mérik össze tudásukat a Debrecen bajnoka dicső címért.  A nézők 13 órától mehetnek be a Perényi Pál Salakmotor Stadionba, s érdemes lesz időben érkezni, ugyanis 14.30-tól rendezik a versenyzők autogramosztását, majd közvetlenül a viadal előtt a két élő legenda, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor meglepetésfutamát láthatja a publikum.

Startlista:                         
1. Celina Liebmann (Németország)
2. Magosi Norbert (Magyarország)
3. Antonio Lindback (Svédország)
4. Jakub Valkovic (Szlovákia)
5. Vadim Tarasenko (Lengyelország)
6. Kovács Roland (Magyarország)
7. Antti Vuolas (Finnország)
8. Petr Chlupac (Csehország)
9. Timo Lahti (Finnország)
10. Viktor Trofimov (Lengyelország)
11. Matic Ivacic (Szlovénia)
12. Fraser Bowes (Ausztrália)
13. Niels Kristian Iversen (Dánia)
14. Nick Skorja (Szlovénia)
15. Jakub Jamróg (Lengyelország)
16. Jonas Seifert-Salk (Dánia)
Tartalék:
17. Füzesi Richárd (Magyarország)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában