3X3-as kosárlabda

2023.08.29. 14:51

„Fantasztikus szurkolók egy gyönyörű helyen”

Kravjánszki-Medgyessy Dóra és Tóth Orsolya is szeret Debrecenben pályára lépni.

Bakos Attila

Kravjánszki-Medgyessy Dóráék (balra) nagyot küzdöttek a negyeddöntőben | Forrás: Molnár Péter

A debreceni 3X3-as kosárfiesztán a női csapatoké volt a főszerep vasárnapon és a hétfőn. Két magyar együttes – a Győr és a magyar válogatott –  is megmérette magát. Előbbi a negyeddöntőig, utóbbi pedig az elődöntői jutott. 

A Győr az azerbajdzsáni Neftchi ellen kapott ki hosszabbításban a legjobb nyolc között, az eredmény kapcsán a debreceni származású Kravjánszki-Medgyessy Dóra, a DEAC egykori játékosa beszélt portálunknak. – Azt gondolom, hogy tisztesen helytálltunk.

Szerintem mindenki tudja, hogy a Neftchi a Women Series egyik legjobb csapata, és egy kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. Pici figyelmetlenségeken múlt a vége, talán ha velünk vannak a csillagok, akkor a rendes játékidőben meglehetett volna a győzelem.

Így is minden tiszteletem a lányoké, mert amit lehetett megtettünk – fogalmazott.

A klasszis kosaras elmondta, hogy szerettek volna bejutni a legjobb négyes mezőnybe. – Nekem különösképpen fontos lett volna, hogy hazai pályán sikerüljön, hiszen nagyon közel áll a szívemhez ez a debreceni helyszín. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen közönség előtt lépjen pályára, ezért nagyon sajnálom, hogy nem jött össze. Az viszont nagy öröm, hogy a másik csapatunk bejutott az elődöntőbe – tette hozzá.

Minden adott

Kravjánszki-Medgyessy Dóra már évek óta részese a 3X3-as kosárlabda világának, és csak pozitív visszajelzéseket kap a debreceni rendezvények kapcsán. – Rengeteg Women Series-tornán vettünk részt idén is, és mindenkitől azt hallom, hogy a Nagytemplom előtti a legjobb helyszín.

Minden köszönetet megérdemelnek a cívisvárosi szervezők és nem véletlen az, hogy minden évben a legrangosabb sorozatokat láthatjuk itt. Fantasztikusak a szurkolók, a hely gyönyörű, minden adott ahhoz, hogy a legjobb meccseket élvezhessük a Kossuth téren

– mondta.

A debreceni kosaras számára tényleg különleges ez a helyszín, hiszen középiskolás éveit abban a Bethlen Gábor Szakközépiskolában töltötte, amely még 100 méterre sincs az ideiglenesen felépített arénától.

Vissza akartak vágni

A magyar válogatott a negyeddöntőben az osztrákokat verte 18–16-ra, az elődöntőben pedig a Győrt búcsúztató Neftchi volt az ellenfél. Sokáig kiélezett küzdelem zajlott, azonban az azeriek a végén elhúztak és végül 22–14-el legyőzték a mieinket. A vereséget követően Tóth Orsolya értékelt portálunknak.

– Nagyon jól játszottunk ahhoz képest, hogy egy ideje már nem edzettünk együtt, hiszen már mindenki elkezdte a felkészülést a saját csapatával. Nagyot küzdöttünk az elődöntőben, mindent beleadtunk, amit csak lehetett, de nem sikerült nyerni.

Sajnálom, hogy így alakult, mert a Neftchi volt az egyik legjobb gárda a mezőnyben, és ha továbbjutunk, akkor esélyünk lett volna a döntőben is győzni. Vissza akartunk vágni, mert Azerbajdzsánban ugyanígy a döntőbe kerülésért már egyszer kikaptunk ellenük, de talán nem voltunk elég koncentráltak ehhez

– fogalmazott.

Haon Debrecen 3x3-as kosárlabda magyar válogatott Nagytemplom
Tóth Orsolya (pirosban) | Forrás: Molnár Péter

A Vasas játékosa elárulta, hogy remek élmények kötik a debreceni helyszínhez. – Mindig szenzációs érzés itt pályára lépni. Ráadásul korábban már nyertünk itt egy Eb-t és Nations League-döntőt is játszottunk, úgyhogy jó emlékeim vannak a Kossuth térről – mondta. Hozzátette, bízik benne, hogy jövőre is itt lehet majd a válogatottal, hogy képviselje Magyarországot.

Jön a folytatás

A Women Series döntőjét végül a mind a két magyar csapatot legyőző Neftchi nyerte a Düsseldorf ellen. Ezzel azonban nincs vége a 3X3-as fiesztának, hiszen szerdán kezdődik az U18-as világbajnokság, amely során a női és a férfi mezőnyben is szurkolhatunk majd a magyar válogatottnak. Az első napon a lányok 18 óra 45 perctől a franciákkal, a fiúk pedig 20 óra 10 perctől a németekkel csapnak össze a Nagytemplom előtt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában