Vízilabda

2023.08.09. 17:30

Fekete Gergő: Még mindig felfoghatatlan, hogy megnyertük a vb-t

A magyar férfi vízilabda-válogatott Fukuokában ült fel a világ tetejére, soraiban egy debreceni származású tehetséggel, Fekete Gergővel.

Orosz Krisztofer

Forrás: NS-archív

Lassan két hete már, hogy a magyar pólósok Görögország ellen megnyerték a világbajnokság döntőjét Japánban. Varga Zsolt tanítványai az egész torna során lázban tartották a honi sportfanatikusokat, s a fináléban egy végletekig kiélezett csatában múlták felül a helléneket. Debreceni szempontból külön örülhetünk, hiszen Fekete Gergő személyében van cívisvárosi érdekeltsége is a sikernek. A játékos a Haonnak értékelte az együttes teljesítményét. – Ennyi idő elteltével már teljesen más érzések kavarognak bennem, mint a győzelem pillanatában. Ha valaki megnyer egy ekkora tornát, az elején nem is igazán tudja felfogni, személy szerint én biztosan nem. 

Úgy voltam vele, hogy diadalmaskodtunk, elértük azt, amiért jöttünk. Most realizálódik bennem, hogy mi lettünk a világ legjobb csapata. Rengeteget dolgoztunk ezen, nagyon egyben van az együttesünk. Nyáron az emberi kapcsolatokat próbáltuk szorosabbá tenni, sportpszichológushoz is jártunk, mentáltrénernél is többször megfordultunk.

– Az amerikai túra is sokat jelentett, hiszen ott is vizitáltunk néhány napot, összekovácsolódott a brigád. Az együtt töltött idő mindig segít a jobb teljesítményben – nyilatkozta. 

Eufórikus pillanatok 

A világbajnokságon nem volt hiány izgalmas helyzetekből sem: gondoljunk csak a spanyolok elleni utolsó pillanatos találatra, amelynek köszönhetően a fináléba kvalifikálták magukat Varga Zsolték, vagy Vogel Soma bravúrjára a döntő hosszabbításában. Ezekre a momentumokra szüksége van egy gárdának, amelyekről Fekete Gergő is említést tett. – Az egyik legemlékezetesebb pillanat, amikor az elődöntőben a spanyolok ellen néhány másodperccel a vége előtt találtunk be, és így jutottunk a döntőbe. Felejthetetlen volt! Nem is emlékszem rá, amikor Vogel megfogta az utolsó görög büntetőt, teljes katarzis volt! 

Vissza kellett néznem nekem is videón azokat a perceket. Ettől függetlenül nem dőlhetünk hátra, továbbra is éhesek vagyunk a sikerre. Úgy fogalmaznék, ez is egy állomása volt az olimpiához vezető útnak, amelyen majd ismét szeretnénk boldoggá tenni több millió magyart. Hamarosan mindenki visszatér a klubjához és elkezdi a kemény munkát.

– Nekem személy szerint az egyik legfontosabb, hogy higgadtabb legyek a kapu előtt és nagyobb százalékban használjam ki a helyzeteimet – mondta. 

Sokat köszönhet Debrecennek 

Fekete Gergő annak ellenére, hogy már nem a hajdúsági együttesben játszik, szokta követni a DVSE teljesítményét. – Rengeteget köszönhetek a klubnak, hiszen remek alapokat kaptam. Sajnálom, hogy nem tudtak indulni a legjobbak között. 

Bízom benne, hogy sikerül idén is elsőként végezniük, s fel is tudnak kerülni az első osztályba.

– Úgy vélem, a magyar kiemelt ligának szüksége van egy erős Debrecenre – fogalmazott a sportoló. Fekete Gergő azt is elárulta, hogy a vb után egyből Debrecenbe utazott, szülei ugyanis a mai napig itt élnek. Hozzátette: ha teheti, másfél-kéthavonta hazalátogat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában