Kézilabda

2023.08.25. 15:24

Hasznos meccsen vannak túl a debreceni kézisek

Kudor Kitti, a DVSC kézicsapatának másodedzője úgy véli, jó, hogy egy magasan jegyzett gárdával csaphattak össze.

Szabó Dóra

Kudor Kitti úgy véli, jó meccset játszottak

Forrás: Napló-archív

A Ferencváros ellen játszotta le nyári utolsó felkészülési mérkőzését a DVSC Schaeffler csapata. Mindkét gárda odatette magát, pörgős meccset játszottak a felek, végül a Fradi 31–28-ra nyert szerdán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, még egyik oldalon sem működött teljesen olajozottan a gépezet, de azért is jók ezek az összecsapások, mert fény derülhet azokra a kényes pontokra, amelyeken még csiszolni kell a rajtig. 

– Hasznos mérkőzést játszottunk, jó, hogy egy magasan jegyzett gárda ellen mérhettük le, hol tartunk. Nagy iramú találkozó volt, kipróbálhattunk sok mindent, amit szerettünk volna, előjöttek a hibák, tudjuk, miket kell még javítanunk – mondta el érdeklődésünkre Kudor Kitti, a Loki másodedzője.

A piros-fehérek július közepén kezdték meg az alapozást, mint megtudtuk, a csúcsterhelésen már túl vannak a lányok. – Ugyan még a héten is volt állóképesség fejlesztés, viszont már közel sem kapnak olyan terhelést a játékosok, mint a felkészülés elején, közepén. A jövő héten már a finomhangolásé lesz a főszerep, illetve különböző felmérések is várnak majd a csapat tagjaira, hogy leszűrjük, mennyit léptünk előre az elmúlt hetekben – számolt be a DVSC korábbi kiváló játékosa, aki mára már megszokta, hogy az oldalvonal mellől, nem pedig a pályán tud segíteni, de azért néha még mindig furcsa érzés számára.

A női kézilabda NB I. jövő pénteken rajtol, a Loki a Fehérvár otthonában kezd, majd a második fordulóban, szeptember 6-án a Vasast fogadja. Rá három nappal pedig a Bajnokok Ligájában is megkezdik szereplésüket Szilágyi Zoltán tanítványai, elsőként a svéd IK Savehof látogat a Hódosba. Kudor Kitti szerint kedvező a sorsolásuk, erre nem lehet panaszuk. Mint mondta, várják már a rajtot, és nagyon boldogok, hogy a honi élvonal mellett a BL-ben is bizonyíthatnak, egy érdekes kihívás előtt állnak.

 

Jól halad a beilleszkedésük

Öt új kézilabdázó érkezett a nyáron Debrecenbe, Juhász Kata és Grosch Vivien mellett három légiós, Elinore Johansson, Tamara Haggerty, valamint Gabrijela Bartulovic küzd majd a cívisvárosi sikerekért. A piros-fehérek másodedzője megosztotta, jól halad az újak beilleszkedése, mind csapatszinten, mind pedig taktikai téren. Persze időt kell nekik adni, de a szakember úgy látja, nem lesz gond ezen a téren sem. 

Mint ismert, a magyar női junior kéziválogatott júliusban aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon, a fiatalok Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezérletével jutottak fel a csúcsra. Az edzőpárosnak így nem sok ideje akadt a pihenésre, de amint arra Kitti felhívta a figyelmet, nem érzi ennek a hiányát, az Eb-arany annyira feltöltötte őket, hogy az elég energiát, löketet ad a rájuk váró feladatokhoz.
Valószínűleg sokan hallottak róla, hogy az új idényre átalakul a Hódos Imre Rendezvénycsarnok ülésrendje. A B-közép máshova kerül, ami miatt nézeteltérés alakult ki a klub és a szurkolók között.

Ennek okán az ultrák úgy döntöttek, bizonytalan ideig nem látogatják a kézisek mérkőzéseit. Ezzel kapcsolatban is kérdeztük Kudor Kittit, aki annyit fűzött hozzá: remélik, minél hamarabb rendeződik a helyzet, és újra egymásra találhatnak a drukkerek, valamint a Loki, hiszen a csapatnak nagy szüksége lenne azokra a fanatikusaikra is, akik mindig igazi katlanná tudják változtatni a Hódost, és rengeteg plusz erőt adnak a gárdának a legnehezebb időkben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában