Labdarúgás

2023.08.13. 18:26

A csereként beálló Kiziridisz volt ezúttal a nyerőember

Nagyot küzdött a felforgatott kezdővel kiálló DVSC a ZTE ellen, a hazai nyomás a hajrára érett góllá, 1–0-ra nyertek Szrdjan Blagojevics tanítványai.

Szabó Dóra

Manrique és társai nagyot küzdöttek a Zalaegerszeg ellen

Forrás: Czinege Melinda

A Zalaegerszeg látogatott a Nagyerdei Stadionba vasárnap délután az OTP Bank Liga 3. fordulójában. Mint ismert, a DVSC érdekelt az Európa Konferencia Ligában is, a kettős terhelés okán pedig érthető módon rotálta együttesét Szrdjan Blagojevics vezetőedző. A csütörtöki, bécsi kezdőhöz képest alaposan felforgatott gárdával állt ki a Loki: Milosevics – Baranyai, Mojzis, Dreskovics, Manrique – Loncsar, Varga – Domingues, Vajda, Bódi – Bárány.

A kezdősípszó előtt köszöntötték a DVSC egykori kiváló kapusát, a Husi becenévre hallgató Szabó II. Józsefet, aki pár nap múlva tölti be 75. életévét, a kezdőrúgást is ő végezte el. A pályán Leskó Gáborról, a cívisvárosiak szurkolójáról is megemlékeztek, gyászszünettel indult az összecsapás.

Mindkét egylet bátran és gólratörően kezdett, az első helyzet a debreceniek előtt adódott. A második percben Loncsar volt szemfüles, és észre vette, hogy Manrique beindult, kapta is a labdát, azonban lövése inkább csak egy passznak illett be, elhúzott a kapu előtt. Nem sokkal rá a másik oldalon Tajti jó 23 méterről kínálta meg egy lökettel Milosevicset, de a piros-fehérek hálóőre magabiztosan ölelte magához a játékszert. Kicsivel utána a kapuja elé szegezte a zalaiakat a Loki, de lövésig nem jutottak el.

Meleg volt, a kezdés időpontjára sem lehetett panasz, ennek ellenére nem tömött sorokban ültek a drukkerek a lelátón, ahogyan arra talán számítani lehetett, 5011 ember tekintette meg a helyszínen a találkozót. A hazai B-közép ezúttal is kitett magáért, ritmusos énekük és szurkolásuk is kellett ahhoz, hogy lüktessen a mérkőzés. A dalolás közben egy kis fricskára is volt idejük az ultráknak, akik a ZTE-tábort hiányolták.

A 23. minutumban Domingues lódult meg a szélen, ellentmondást nem tűrően tört kapura, de későn passzolt, beadása ugyan szépen kanyarodott befelé, ám nem találta meg senki fejét. A nagy hőségre való tekintettel rövid ivószünet szakította meg a játékot. Bárányt nem kímélték, rövid időn belül kétszer is a földön kötött ki, Milovanovikj sárgát is kapott, mert szabálytalanul állította meg a debreceni közönségkedvencet.

A vendégek mesterén, Boér Gáboron már az elejétől látszott, nincs megelégedve tanítványaival, így viszonylag hamar lépett is, a 31. percben Milovanovikjot hívta le, Mim folytathatta. Kicsit leült a meccs, a kezdeti nagy lendület szertefoszlott, jobbára a középpályán folyt a játék. 
A félidő végéhez közeledve Sajbán passzolt a tizenhatoson belül az érkező Tajtinak, a lövése lepattant, épp vissza hozzá, újra próbálkozhatott, Mojzis mentett a gólvonalról.

Fokozta a nyomást a Debrecen

Látszott, a zalaiak alaposan felkészültek a Loki játékából, amit bizonyára Blagojevics is észrevett, így várható volt, hogy taktikát váltanak a hazaiak a fordulás után. Nyomott a Vasutas, több ígéretes helyzetet is kialakítottak Dominguesék, azonban a gól továbbra is váratott magára.  Az 58. minutumban kettőscserével próbálta felrázni övéit Boér, Szalay és Sajbán számára befejeződött a küzdelem, Ikoba és Németh érkezett. 

Bódi ívelt be egy szabadrúgást, Bárány fejese nem sokkal kerülte el a kaput. Üdvrivalgás hallatszott a lelátóról, mikor a debreceni cserék, Dzsudzsákkal az élen a kispadhoz futottak, a debreceni rekorder mellett Mance és Kiziridisz állt még be, Bódi, Vajda és Bárány hagyta el a zöld gyepet. A játékrész felénél Ikoba éles szögből, kisodródva próbált szerencsét, Milosevics szögletre mentett. A sarokrúgást követően nem igazán tudott felszabadítani a DVSC, több percbe tellett, mire újra a piros-fehéreknél volt a labda. A 73. minutumban felhördültek a nézők, Kiziridisz kínálta meg Senkót egy életerős lökettel. 

Megtört a jég a 84. percben, valósággal felrobbant a stadion, mikor Kiziridisz laposan, jó 13 méterről kilőtte a jobb alsót, megszerezve ezzel a Debrecen vezető találatát.

A hajrában már nem változott az eredmény, ha kicsit nehezen is, de hozta a ZTE elleni bajnokit a Loki. Folytatás csütörtökön 21 órától az EKL-ben a Rapid Wien elleni visszavágóval a Nagyerdőn.

A tények

OTP Bank Liga, 3. forduló
DVSC-ZTE 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 5011 néző. Vezette: Vad II.
DVSC: Milosevics – Baranyai, Dreskovics, Mojzis, Manrique – Varga J. (Kusnyír, 80.), Loncsar – Vajda (Dzsudzsák, 63.), Domingues (Lagator, 87.), Bódi (Kiziridisz, 63.) – Bárány (Mance, 63.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
ZTE: Senkó – Huszti (Klausz, 85.), Mocsi, Safronov, Gergényi – Szendrei N., Milovanovikj (Mim, 32.), Sankovic, Tajti – Sajbán M. (Ikoba, 58.), Szalay Sz. (Németh D., 58.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Gól: Kiziridisz (84.)
Sárga lap: Kiziridisz (94.), illetve Milovanovikj (28.), Gergényi (88.), Ikoba (91.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában