Labdarúgás

2023.07.04. 14:05

Jött egy törés, amikor sok pontot elhullajtottak

A DASE megye I.-es csapatának leköszönő trénere, Kovács Miklós büszke játékosaira, de maradt benne hiányérzet a 2022/23-as bajnoki évvel kapcsolatban.

Kovács Miklós nem maradéktalanul elégedett

Forrás: deac.hu

Bár jól indult a szezon, ám a folytatásban nem volt egyszerű dolga a DASE megye I.-es csapatának leköszönő trénerének, Kovács Miklósnak, főleg tavasszal, ugyanis létszámgondok miatt kényszermegoldásokhoz kellett folyamodnia – írják a debreceni klub honlapján.

 Kiürült a középpályájuk

– Konkrét célkitűzése nem volt a csapatnak, egy jó baráti társaság játszott együtt, és ez a lényeg. Ez olyannyira igaz, hogy a szezon után is együtt megyünk kirándulni, úgyhogy egy nagyon összetartó csapatról beszélhetünk. Ha az eredményt, a játékot nézzük, van némi hiányérzetem, szerintem a többieknek is. 

Jól kezdtük a szezont, ötből öt mérkőzést megnyertünk, tehát a nyár végére nem lehet panaszunk. Viszont ezt követően jött egy törés nálunk, s akkor sok pontot elhullajtottunk. Négy és fél évet töltöttem a gárda élén – a következő szezonban már nem én irányítom a csapatot – és ezen időszak alatt azt tapasztaltam, hogy amikor beindul az egyetem, akkor jön egy visszaesés.

 Ez idén is így volt, csak ezúttal nagyon látványosra sikeredett, az öt győzelmet követően a következő öt fordulóban mindössze egy pontot szereztünk. Tavasszal is jobb teljesítményre számítottunk, ám több meghatározó játékosunk távozott. Tulajdonképpen kiürült a középpályánk, mindig kényszermegoldásokhoz kellett folyamodnunk, többnyire védők játszottak egy sorral feljebb. Igyekeztünk fiatalokat igazolni erre a posztra, de nekik pedig az érettségire való felkészülés nehezítette a dolgukat. Ezért nem álltunk össze, s a dobogó közeli eredmény nem valósult meg. Végezetül köszönöm az elmúlt évek elképesztő erőfeszítéseit a játékosaimnak, akik remek sportemberek – fogalmazott Kovács Miklós.

A DASE csapata 14-6-10-es mérleggel, 63-42-es gólkülönbséggel, 48 pontot gyűjtve a 7. helyen zárta a megyei bajnokság küzdelmeit. A legeredményesebb játékos Bucz Bence lett, aki 21 találatot jegyezhetett és végzett a bajnoki góllövő lista 5. helyén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában