Kézilabda

2023.06.13. 13:51

A Mándi fivérek irányítják a kéziseket

A következő idényben Mándi Krisztián lesz a másodedző a Debreceni Egyetem alakulatánál.

Mándi Krisztián segíti a testvére munkáját a jövőben

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdacsapatánál a játékoskeret mellett a szakmai stábban is lesz változás. Az előző idényben Mándi Norbert munkáját Jóga András segítette másodedzőként, ezt a tisztséget az új szezonban már Mándi Krisztián fogja betölteni. Nem idegen terep a kispad számára, ugyanis az előző idényben az NB II-ben érdekelt gárda mellett az ifistákat irányította – olvasható a klub honlapján.

– Miután kiderült, hogy Andris nem tudja vállalni a munkát, örömmel mondtam igent a felkérésre. Igyekszem minél több terhet levenni Norbi válláról. 

Lehet, hogy bizonyos dolgokat majd másképp látunk, ám ez nem jelenthet problémát. A tanácsaimat és a meglátásaimat meg fogom osztani a testvéremmel, de vezetőedzőként minden esetben övé lesz az utolsó szó. Kialakult már a keretünk, úgy érzem, olyan fiatalokkal erősítettünk, akik dolgozni és fejlődni akarnak.

Minimális célunk a hatodik pozíció megőrzése lehet, de ez nem zárja ki azt, hogy jobb helyen zárjunk – fogalmazott Mándi Krisztián.

Ütőképes együttesük lesz

A szakembernek ismét két fronton kell helytállnia, ugyanis az NB II-es alakulatot továbbra is ő fogja vezetni. – Ebben a csapatban az ifisták mellett olyan kézilabdázók juthatnak szóhoz, akik az NB I/B-ben még nem számítanak meghatározó embereknek. 

Bizakodó vagyok, szerintem ütőképes együttesünk lesz, amely a dobogóra is odaérhet, bár azt hozzá kell tenni, hogy a jelek szerint nagyon erős mezőny gyűlik össze. Egyébként demokratikus edzőnek tartom magam, sokat beszélgetek a fiúkkal, de a tiszteletet elvárom.

Mivel a pályafutásomat nemrég fejeztem be, így tudom, hogy bizonyos esetekben hogyan segíthetek – zárta mondandóját Mándi Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában