Atlétika

2023.06.01. 13:28

Szülinapját ünnepli a gátak királynője

A mindig mosolygós Kozák Luca a legjobb korban van versenyzői karrierjét tekintve, a nyári vb-n pedig hazai közönség előtt is bizonyíthatja ezt.

Kozák Luca sok szép sikert ért már el

Forrás: MTI-archív

Fotó: Koszticsák Szilárd

Huszonhét éves lett Debrecen büszkesége, Kozák Luca. A magyar csúcstartó 1996. június 1-jén látta meg a napvilágot, egész életében központi szerepet töltött be nála a mozgás, egyszer lekeveredett az atlétikapályára, és ott is ragadt. Eddigi eredményeit, elismeréseit hosszasan lehetne sorolni, a közelmúltat tekintve érdemes kiemelni, hogy a DSI Debrecen atlétája 2022 nyarán a 100 méteres női gátfutás döntőjében 12.69-es idővel – amellyel beállította a saját országos csúcsát – a 2. helyen végzett a müncheni szabadtéri Európa-bajnokságon. Holott még előtte, március közepén, a fedett pályás vb-t megelőző napokban egy edzésen combhajlítóizom-sérülést szenvedett, ezért visszalépett az indulástól. Szerencsére gyorsan felépült, így a folytatás remekül alakult. 

Kozák Luca kezét tavaly szilveszterkor kérte meg párja, a kalapácsvető Pásztor Bence, majd januárban, az Év Sportolója Gálán átvehette a legjobb női sportolónak járó elismerést. A mindig mosolygós gátfutó a legjobb korban van karrierjét tekintve, így bizakodva várja az augusztusi, budapesti atlétika-világbanokságot. 

A TV2 stábja május elején látogatta meg Lucát Debrecenben, a családi farmon. A Mokka című műsorban leadott interjúból kiderült, számára a szülő ház a nyugalom szigete, ahova ha kell, elvonulhat, kikapcsolhat, sőt, elvileg az esküvőjét is ott tartják majd Bencével. Tervei között szerepel a gyermekvállalás is, a 2028-as olimpián lehet, már anyukaként vesz majd részt.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában