Nagyszerű kezdeményezés

2023.06.10. 19:00

Jótékonysági focitorna segíthet a Debreceni Klinikának

Az eseményen mintegy 240 játékos vett részt.

Forrás: HUNÉP-archív/Fejes Marci

Szombaton az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum műfüves pályáján rendezték a II. HUNÉP Jótékonysági Labdarúgó Kupát, amely eltért egy átlagosnak nevezhető megmérettetéstől, hiszen a kispályás torna középpontjában a jótékonykodás állt. A 10 csapatos, mintegy 240 főt megmozdító esemény idén is remek hangulatban zajlott, s nagy összeg folyt be, hasonlóan a tavalyi évhez. Pontos adatokat egyelőre nem lehet tudni, de az biztos, hogy jó helyre fog kerülni a pénz, hiszen a szervezők a Debreceni Klinikának szeretnék felajánlani az adományokat. 

Segíteni szeretnének 

Az emberek, s főleg a Hajdú-Bihar vármegyében élők köztudottan szeretik a kispályás labdarúgó tornákat. Egyre többen igyekeznek szervezni ilyen eseményeket, de valamiben mindig különböznek egymástól ezek az események. A II. HUNÉP Jótékonysági Labdarúgó Kupa főszervezője, Bakos Miklós a Haonnak elmondta, mindig jó érzés, ha segíthetnek másokon. 

Bakos Miklós
Fotó: Fejes Marci / Forrás: HUNÉP-archív

– Tavaly fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy az építőiparban dolgozók valahogyan próbáljanak meg kizökkeni a megszokottból, s minőségi időt is együtt tölteni. Az összes partnerünk befogadta üzenetünket, így immár másodjára tudtuk megrendezni labdarúgótornánkat. 

Tavaly is volt egy olyan üzenete a kezdeményezésnek, hogy a mi szórakozásunk mellett másokon is tudjunk segíteni. Úgy gondoltuk, hogy gyermekeken segítenénk, így a Gyermek Klinikára esett a választásunk. Az elmúlt esztendőben sikerült nagy összeget összegyűjteni, és szerencsére idén is sikerült.

Ennek a pontos adatait egyelőre nem hozzuk nyilvánosságra, az illetékesekkel egyeztetnünk kell, milyen műszerre vagy eszközökre van szüksége az intézménynek – fogalmazott a szakember, aki hangsúlyozta: remek hangulatban zajlott az esemény, de a legfontosabb, hogy mosolyt csalhatnak a rászorulók arcára. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában