Európa Játékok

2023.06.15. 15:36

Esküt tett a kiutazó magyar küldöttség

Vármegyénket heten képviselik majd a nagyszabású lengyelországi eseményen.

Letették az esküt a magyar küldöttség tagjai

Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

Esküt tett a krakkói központú harmadik Európa Játékokra utazó magyar küldöttség szerdán. A fogadalom szövegét Szilágyi Áron olimpiai aranyérmes, kardvívó és Patakfalvy Luca Európa-bajnoki bronzérmes tekvondós mondta előre a társaknak. Az ünnepségen elhangzott, a jövő szerdai megnyitón Varga Ádám olimpiai ezüstérmes kajakos és Madarász Dóra Eb-bronzérmes asztaliteniszező viszi majd a magyar zászlót.

A kis-lengyelországi régióba 222 magyar versenyző – 108 férfi és 114 női sportoló – utazik, ugyanakkor a fogadalomtételen nem vettek részt az atléták, akiknek a három divízióban megrendezendő csapatversenye a többi sportágtól elkülönülve szerveződött, a klasszikus sportág képviselőit nem is a MOB akkreditálta. A MOB összesítése szerint így a Team Hungary hivatalosan 180 fős.
A debreceni színeket Kozák Luca, Kerekes Gréta, Klekner Hanga, Török Gergely (atlétika, mind DSI Debrecen), Battai Sugár Katinka (vívás, DEAC), Bernáth Attila (ökölvívás, DVSC Boxing) és Dobi Gergő (triatlon, DSI Debrecen) képviselik majd a megmérettetésen.

Olimpiai kvótákat is

Az Európa Játékok megnyitóját jövő szerdán tartják, de már kedden elkezdődnek a versenyek, melyek szűk két héttel később, július 2-án érnek véget. Az eseményeket 13 városban bonyolítják le. Huszonhat sportágban, ezek közül vizes sportokban, kajak-kenuban és kerékpárban két-két szakágban zajlanak majd versenyek. A magyarok 22 sportágban lesznek érdekeltek. Tíz sportágban közvetlen olimpiai kvótákat, ezekkel részben átfedésben 18-ban kvótához szükséges pontokat lehet szerezni, 12-ben pedig Európa-bajnokság zajlik majd a dél-lengyelországi régióban, ahol 48 ország több mint hétezer sportolója verseng majd. 

MTI
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában