Amerikai futball

2023.06.12. 13:18

A DEAC Gladiators idegenbeli győzelmével bejutott a rájátszásba

Gyarmati Ottó csapatvezető örül, hogy elérték a minimális célt a szezonban.

Győzni tudott a DEAC Gladiators csapata

Forrás: deac.hu

A jászberényi Wolverines csapatához látogatott vasárnap a DEAC, a tét nem volt kisebb, mint az, hogy kiharcolják a rájátszásban való részvételt – számolt be róla a klub honlapja. Az ellenfél lényegében a Budapest Titans második számú csapata volt, ahol a HFL-ben eddig remekül szereplő Titánoktól több remek focista is játszik. Hibával kezdtek, de ezen viszonylag könnyen sikerült felülkerekedniük a debrecenieknek, akik ezután egész meccsen domináltak támadóoldalon.

Ezen a találkozón is meglátszott a sok munka az irányító és az elkapók között. A meghatározó futójátékunkat felváltotta egy nagyon eredményes elkapójáték, és Demkó Balázs igazi karmesterként vezényelte végig a mérkőzést. Ennek eredményeképpen nagyon sokat volt fent a támadósor, a védelem pedig hozta a kötelezőt. Az ellenfél addig brillírozó futójátékát sikerült hatástalanítani, 12 ponton tartották ezt a támadósort, ami hatalmas teljesítménynek számít.

Számolni kell velük!

– Úgy érzem, beérett egy hosszadalmas munka gyümölcse, örülök, hogy ha utolsó pillanatban is, de bejutottunk a rájátszásba és elértük a minimális célt a szezonban. Eszünk ágában sincs megállni, meg szeretnénk mutatni, hogy igenis számolni kell velünk! – nyilatkozta Gyarmati Ottó csapatvezető, aki egyben a DEAC Gladiators játékosa is.

Az egyetemisták július első hétvégéjén Győrbe látogatnak a Győr Sharks csapatához, ahol a tét az elődöntőbe jutás lesz.

A tények
Wolverines–DEAC Gladiators 12–20
Pontszerzőink: Vass Ferenc, Demkó Balázs, dr. Nagy Tamás 1-1 TD, Szabó Tamás 2 PT (Safety)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában