Labdarúgás

2023.05.23. 17:43

A németek és franciák léptek tovább – fotókkal

A portugálok bár mindent megtettek, nem tudták legyőzni a gallokat, így kiestek.

Dárdai Bence (labdával) eredményes volt német színekben

Forrás: Kiss Annamarie

A záró, harmadik körrrel véget értek a hazai rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának küzdelmei kedd délután. Az éllovas németek a nulla pontos skótokkal játszottak a DEAC-pályán, a másik meccsen pedig Franciaország és Portugália fiataljai ”gyilkolták” egymást a második, még továbbjutást érő helyért Balmazújvárosban. 

Németország válogaottjában kezdő volt a korábbi magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence, aki a csatárok mögött helyzkedett el a pályán. Bekezdtek a németek, jóval többet birtokolták a labdát, de hiába dolgoztak ki sokkal több helyzetet, gól nélküli döntetlennél vonultak pihenőre az alakulatok. A szünetben hármat is cserélő németek aztán gyorsan megnyitották a gólcsapot: a 49. percben Dárdai adott kiváló átadást a frissen beállt Noah Darvichnak, aki fejjel vette a kaput. 

Öt minutummal később megduplázta előnyét Németország: Dárdai ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, maga bólintott a hálóba, megszerezve első találatát a tornán. 

Brian McLaughlin skót szövetségi edző cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, de ez sem segített, a Nationalelf maradt támadásban. Sőt, ha Max Moerstedt nem hibáz büntetőt, tovább növekedhetett volna a különbség. Ám ami késik, nem múlik, Kjell-Arik Wätjen a hosszabbításban berúgta a harmadik gólt, így Németország 3–0-ra győzött, és 9 ponttal az első helyen ment tovább a csoportból.

A másik mérkőzésen jól kezdtek a címvédő franciák, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Tidiam Gomis lőtt gólt a 10. percben. A franciák ezzel remek helyzetbe hozták magukat, mert nekik az iksz is elég a továbbjutáshoz, míg a luzitánoknak mindenképp nyerniük kellett a továbblépéshez. Próbáltak is visszajönni a meccsbe a dél-európaiak, de a gallok uralták a játékot.

Ezt látva  már a 39. minutumban cserélt Filipe Ramos, a portugál edző, és milyen jól tette: két cserejátékosa hozta össze az egyenlítést alig két perc múlva. Geovany Quenda ívelt be egy szögletet jobbról, Nuno Patrício pedig bestukkolta a labdát a franciák kapujába, kiegyenlítve az állást.

A másodk félidőben tovább folytatódott a bírkózás, a portugálok minden megpróbáltak a győzelem kicsikarásáért, de a francia védelem jól állta sarat, néha pedig Fortuna is kisegítette őket. Így maradt az 1–1, ami azt jelentette, hogy a gallok léptek tovább másodikként 4 ponttal a C csoportból. Harmadik lett Portugália ugyancsak 4 egységgel, a nulla pontos Skócia pedig negyedik.

A presztízs is a tét

Szerdán a D csoport záromeccseit rendezik: az egyaránt 6-6 pontos Anglia Svájccal csap össze a DEAC stadionjában. Már mindkét együttes kiharcolta a továbbjutást, így a tét a csoportelsőség lesz. A másik összecsapáson a pont nélküli hollandok és horvátok feszülnek egymásnak Balmazújvárosban, hogy eldöntsék, ki végez a kvartett harmadik és negyedik helyén. 

MSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában