Salakmotor

2023.05.03. 15:31

Szymon Wozniak ezért jött el újra Debrecenbe

A lengyel vaspapucsos duplán örült, teljesítette a célját, és ismét a cívisvárosi közönség előtt motorozhatott. Bár Kovács Roland lett a legjobb magyar, lehet mégsem indul Nagyhalászban.

Kovács Roland négy pontot szerzett a debreceni versenyen

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról portálunkon hírt adtunk, a lengyel Szymon Wozniak nyerte a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság debreceni kvalifikációját Andzejs Lebedevs és Jacob Thorssell előtt hétfő délután. A 3500 néző remek futamokat láthatott, hiszen sztárok sora állt rajthoz a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. 
Az alapversenyt 13 pontjával megnyerő Wozniak a HAON-nak elmondta, azért érkezett a cívisvárosba, hogy beverekedje magát a SEC Challenge-be. 

Nagyszerű volt újra eljönni Debrecenbe, látni ezt a stadiont tele tömeggel, remek hangulattal, szép időjárással.

Jó volt az ovál, egyértelműen a belső ív volt a gyorsabb. Nagyon fontos volt a rajt, hogy aztán el lehessen kapni a kedvező ívet – nyilatkozta röviden a polák motoros, aki a viadal után azonnal Svédország felé vette az irányt.

 

Megnyerte a háziversenyt 

Kovács Roland, a SpeedWolf Debrecen salakosa lett a legjobb magyar versenyző a munka ünnepén, mégsem volt felhőtlenül boldog. – Hosszú idő után végre jól éreztem magam egy magyarországi viadalon is – kezdett bele. – A mezőnyt látva négy pontra lőttem be magam, ezt szerencsére teljesítettem is. 

A háziversenyünket is megnyertem Magosi Norbival szemben, tehát idén 1–0 ide.

 Jól bírtam, de azért egy kicsit ráfekszem az erőnlétre, mert ennél csak melegebb lesz az időjárás nyáron. A negyedik futamomban a rajt után nekimentem Valkovicnak, emiatt kiestem a ritmusból, és Bárány Márk elém került, de aztán sikerült megelőznöm. Bár én lettem a legjobb magyar versenyző, Albók József, a nagyhalászi versenypálya tulajdonosa kijelentette, nem várja meg a selejtező eredményét, hanem Magót szeretné indítani a SEC Challenge-ben. Így a következő versenyem pünkösdhétfőn a debreceni vb-kvalifikáció lesz – mondta el a motoros. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában