Úszás

2023.05.15. 12:42

Nemzetközi viadalon készül a világbajnokságra Senánszky Petra

A debreceni sportoló a hétvégén Franciaországban úszott, onnan pedig utazik tovább Spanyolországba.

Senánszky Petra | Forrás: Napló-archív

A DSI Debrecen úszója, Senánszky Petra a Mare Nostrum három állomásos nemzetközi úszó viadalon vesz részt. Az első helyszínen, a Dél-Franciaországban található Canet-en-Roussillon városában a hétvégén 50 és 100 méteres gyorsúszásban állt rajthoz.

A rövidebb táv előfutamában szombaton 25,53 másodperces időt úszott, amivel a 11. helyen kvalifikálta magát a B döntőbe. Ott az ötödik, összesítésben pedig a 13. helyezettként végzett 25,80 másodperccel. A debreceni versenyző vasárnap a 100 gyors előfutamából 56,11 másodperccel 16-ként jutott be a B döntőbe, ahol – az 50 méterhez hasonlóan – ötödik lett, tehát összesítésben a 13. pozícióban végzett 56,21-es időeredménnyel. 

Senánszky Petra 50 és 100 gyorson a Mare Nostrum másik két állomásán, Barcelonában és Monacóban is megméretteti magát, előbbi szerdán és csütörtökön, utóbbi pedig szombaton és vasárnap zajlik majd. Az uszonyosúszásban világklasszis sportoló korábban elmondta portálunknak, hogy minél több ehhez hasonló viadalon szeretne részt venni annak érdekében, hogy tapasztalatot gyűjtsön az úszás világában is. Ahogy arról már beszámoltunk, Petra ott van a fukuokai világbajnokságra utazó magyar válogatott keretében 50 méter gyorson, erre szolgál kiváló felkészülésként ez a hármas viadal.

 

A nagy cél természetesen továbbra is az, hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára. 

 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában