Salakmotor

2023.05.14. 18:42

Francia diadallal zárult a challenge Nagyhalászon

Magosi Norbert „nem tudott labdába rúgni” a nyírségi Európa-bajnoki viadalon.

Magosi Norbert

Forrás: Napló-archív

Az egyéni Európa-bajnokság (SEC) négyfordulós döntőjébe jutás volt a tét Nagyhalászon vasárnap kora délután. A hivatalos startlista az előző nap változott, a német Martin Smolinski és a dán Michael Jepsen Jensen sérülésre hivatkozva visszalépett a küzdelemtől, a helyüket a két tartalék, Niels Kristian Iversen és Bárány Márk foglalta el, míg a beugrókat egyedül Kovács Roland pótolta.

A szépszámú nézősereg előtt megrendezett viadal kiegyenlített küzdelmet hozott, ennek eredményeként egy négyfutamos „minitorna” döntött az utolsó továbbjutó, azaz az 5. hely sorsáról. A kvalifikációnak végül a francia Bergé, a lengyel Woryna, a cseh Kvéch, a szintén polák Zengota, illetve a dán Lyager örülhetett.

A magyaroknak csak epizódszerep jutott, Magosi Norbert egyetlen pontot szerzett, ekkor honfitársát, Bárány Márkot győzte le. Kovács egy futamban starthoz állhatott, ám szalagérintés miatt kizárták az etapból.

BN

Végeredmény:

1. Dimitri Bergé (francia) 13 pont, 2. Kacper Woryna 10, 3. Jan Kvéch (cseh) 10, 4. Grzegorz Zengota (lengyel) 10, 5. Andreas Lyager (dán) 9+3+3, 6. (tartalék) Antonio Lindback (svéd) 9+3+2, … 15. Magosi Norbert (magyar) 1, 16. Bárány Márk (magyar) 0, 17. Kovács Roland (magyar) 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában