Férfi kosárlabda

2023.05.04. 13:29

Több kell a DEAC-nak a fordításhoz

Andjelko Mandics szerint a lepattanók döntötték el a hazaiak javára az összecsapást.

Kovács Ákos | Forrás: HAON-archív

Az NB I. A rájátszásának 5-8. helyeiért rendezett helyosztójának első felvonásán a DEAC a Sopron KC vendége volt szerda este. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a debreceni együttes jól kezdte a találkozót, amelyen a két fél fej-fej mellett haladt az első három negyedben. Az utolsó felvonásban azonban a hazaiak elléptek és végül 80–67 arányban legyőzték a cívisvárosiakat, így 1–0-re vezetve az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A mérkőzést követően Kovács Ákos, a DEAC fiatalja értékelt a sajtótájékoztatón. – Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Mindenképp nyerni jöttünk ide Sopronba, és szeretnénk elérni az ötödik helyet. Sajnos ez nem sikerült, védekezésben voltak problémáink, lepattanókban sajnos legyőztek minket.

Így nem is fogunk tudni nyerni, ezért sokkal több kell ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a párharcot

– fogalmazott.

DEAC, DEAC Kosárlabda, Debrecen, Sopron, Sopron KC, Andjelko Mandics
Andjelko Mandics | Forrás: HAON-archív

A debreceniek vezetőedzője mindenek előtt gratulált a hazaiaknak. – Több energiával játszottak, nagy különbség volt a lepattanók terén, ott tört el az egész dolog. Negyvenháromból tizennégy támadó lepattanójuk volt, sok pontot dobtak második esélyből.

Ennél biztosan jobban tudunk játszani, szombaton megpróbáljuk megnyerni Debrecenben a második meccset, aztán megyünk tovább

– tette hozzá a mester.

Ahogy a szerb szakember is említette: folytatás szombaton 18 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában