Kosárlabda

2023.05.08. 14:03

Kovács Ákos: Nem lehet, és nincs is más célunk, mint a győzelem!

A DEAC játékosa szerint fizikálisan jobban bírták a legutóbbi párharcot.

Forrás: Napló-archív

A harmadik Sopron elleni meccsét vívja meg a Debreceni Egyetem csapata, mely kedden 18 órától vizitál a Novomatic Arénában. Múlt szombaton az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban mérkőztek meg a felek, a DEAC nagy csatában, 82–75-re tudott nyerni, ezzel kiegyenlítve az 5-8. helyért folyó küzdelem állását.

Felőrölték a Sopront 

A hazai találkozón három pontot szerző Kovács Ákos a HAON-nak elmondta, jobban bírták fizikálisan az összecsapást, melyből tudnak majd meríteni a keddi, soproni meccsre. – Rosszul kezdtünk szombaton, nem játszottuk olyan jól, mint ahogyan terveztük. A végére szerencsére sikerült feljavulnunk, és felőrölni a Sopront. 

Összességében fizikálisan remekül bírtuk az ütközetet, és megérdemelten egyenlítettünk ki hazai pályán. Tisztában vagyunk vele, hogy idegenben jobban kell teljesítenünk, hiszen a vendégek is remek játékerőt képviselnek, ugyanannyira akarják a sikert, mint mi. Játszottunk múlt héten náluk, tudjuk, mire számítsunk.

Talán a javunkra válhat, hogy sok hiányzójuk van, igaz, nálunk is akadnak maródiak. A szurkolóink ismét fantasztikus hangulatot teremtettek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ennek köszönhetően mi is nagyobb energiákat tudunk mozgósítani. Minden tiszteletem az övék, sok együttes fanatikusai talán ki sem látogatnának, ha már „csak” ekkora tétje lenne a szezon hátralévő részének – fogalmazott a sportoló.

Nagy terhelés 

A DEAC alakulata az utóbbi hetekben fárasztó túrákat tudhat maga mögött. – Mindenképpen a győzelemért utazunk Sopronba, hogy aztán esetleg itthon tegyünk pontot a párhar végére. Hosszú utakon vagyunk túl, ennek ellenére érzem, jó állapotban leszünk, ennek érdekében dolgoznak orvosaink is. A tréningek mellett kulcsfontosságú a megfelelő regenerálódás is, erre is nagy hangsúlyt fektetünk. Amikor valamelyik együttes ilyen ritmusban játssza a találkozóit, akkor nincsenek már kemény, fizikális edzések, inkább taktikai elemeket gyakorlunk. Nem lehet, és nincs is más célunk, mint a győzelem. Nehéz összecsapásra számítok, ám a szombati sikernek köszönhetően talán mi vagyunk jobb mentális állapotban – mondta el várakozásait a kosárlabdázó, akitől azt is megtudtuk, már egy nappal korábban útra keltek.

Kovács Ákos továbbá hangsúlyozta, a lepattanók összeszedésében javulniuk kell, hiszen sok találkozó eredménye másként alakulhatott volna, ha ebben jobbak tudnak lenni.

OK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában