Kézilabda

2023.04.13. 12:08

Tataira figyelni kell a tataiak ellen

Illés Tamás szerint a Debreceni Egyetem alakulata akkor sem jön zavarba, ha az ellenfél megnyitja a védőfalát.

Illés Tamásék tudják, mire készüljenek

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói péntek este a Tata csarnokában játszanak bajnokit, a találkozó 19 órakor kezdődik. A Debrecen az előző körben a Kecskemétet múlta felül (32–29), míg a tataiaknak nem jött össze a pontszerzés Békésen – olvasható a klub honlapján. Mándi Norbert legénysége november közepén már két vállra fektette következő riválisát, akkor a végeredmény 28–27 lett a DESOK-ban. Ezen a meccsen Illés Tamás és Pethő Ákos hat gólt szerzett, míg a másik oldalon Vass Ákos Dániel kilenc találatig jutott.

Vannak hiányzók

– Az ősszel kiélezett mérkőzést vívtunk a Tatával, és szerintem holnap is hasonló lesz a forgatókönyv – kezdte a beszélgetést Illés Tamás. – A hosszú út valamilyen szinten problémát okozhat, ettől függetlenül mindent megteszünk majd a győzelemért. 

Ellenfelünk egyik meghatározó tagja Tatai Péter, akinek ha jó napja van, bármelyik gárda dolgát meg tudja nehezíteni. A rutinos kapus bravúrokra képes, tudjuk, milyen kvalitásokkal bír. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tataiak gyakran előveszik a nyitott védekezést, erre szintén készülünk.

Sajnos Hornyák Zoli és Balázs Sanyi továbbra sem bevethető, a szerepük főleg hátul meghatározó. A Kecskemét elleni győzelmünk során viszonylag jól megoldottuk a pótlásukat, remélem, hogy Tatán újra megbirkózunk ezzel a feladattal. Az előző héten akadtak hibáink, ettől függetlenül a két pont begyűjtése miatt elégedettek lehetünk – hangsúlyozta a balszélső, aki a mostani idényben már 106 gólt termelt a bajnokságban.

NB I/B 25. forduló
Tatai AC-DEAC
Április 14., péntek 19 óra, Güntner Aréna

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában