Kézilabda

2023.04.23. 13:42

Nem bosszulta meg magát a görcsös kezdés

Mándi Norbert szerint azt az iramot, amit a Debreceni Egyetem alakulata diktált, nem bírták az ózdiak.

Mándi Norbert alakulata ismét győzni tudott

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói szombaton az Ózdot fektette kétvállra, ezzel zsinórban negyedik hazai bajnokijukon maradtak veretlenek. Mándi Norbert tanítványai igazi csapatmunkával múlták felül a szűkös rotációval rendelkező vendégeket, a 24-21-es végeredménnyel záruló összecsapáson nyolc debreceni is gólt szerzett. Érdekesség, hogy akadt olyan szakasza az ütközetnek, amikor hármas emberhátrányba került a DEAC, ám ezt a szokatlan helyzetet szintén átvészelték – olvasható a klub honlapján.

Lehetőséget kaptak

– A hosszabb kispad volt a győzelmünk egyik kulcsa, emellett gyors tempót diktáltunk, ami felőrölte a vendégeket. Az elején görcsösen játszottunk, talán túl hamar el akartuk dönteni a meccset. 

Mondtam a fiúknak, hogy nem az első félidőben fogjuk megnyerni a mérkőzést, hanem a szünet után lesz erre lehetőség. Az ózdiak ugyan szűkösebb kerettel érkeztek, ettől függetlenül próbálták megnehezíteni a dolgunkat. A második játékrészben tudatosan adtam sok lehetőséget a fiataloknak, mivel már a jövőre is gondolunk.

A térfélcserét követően feljavult a védekezésünk, a srácoktól azt kértem, hogy ne veszítsék el az egy az egy elleni szituációkat, ezt pedig remekül megoldották. Hogy mi a véleményem a sok kétperces büntetésről? Kis túlzással öt találkozón nem kaptunk annyi kiállítást, mint az első harminc percben. Szerintem akadtak vitatható szituációk, de szerencsére ezekkel is megbirkóztunk – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

A DEAC őrzi a hetedik helyét a tabellán, és a hatodik pozíciót elfoglaló Vecséssel szemben csupán egy pont a hátránya. Illés Tamásék péntek este a második PLER csapatát fogadják a DESOK-ban.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában