Röplabda

2023.04.23. 21:06

Az első meccs nem a DEAC-nak kedvezett az Extraligában

A Debreceni Egyetem alakulata hátrányból folytathatja a párharcot.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap a DESOK-ban megkezdték a Kecskemét elleni párharcot, amelyen eldől, hogy melyik csapat végez az ötödik helyen, ehhez egyébként három győzelemre van szükség. Willian mellett Tóth András sem állhatott Fodor Antal vezetőedző rendelkezésére, vagyis két kulcsembert kellett pótolni - írja a deac.hu

A meccs első két pontját a debreceni együttes szerezte, aztán a kecskemétiek a remek nyitásaiknak hála fordítottak (3:8). Nem sokkal később egy 4:0-s sorozattal felzárkózott a DEAC, a vendégek mestere, Nagy József időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket (9:11). A húzása bejött, mivel ellenfelünk ismét meglépett, Farkas ászával 12:17 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben akadtak ugyan szép megoldásai a DEAC-nak, ennek ellenére a hátrányt nem tudták eltüntetni.

A második játékrész eleje sokkolóan hathatott a debreceni szurkolókra, 2:14-nél Fodor Antal másodszor tartott eligazítást a tanítványainak. A tetemes fór miatt egyre nagyobb önbizalommal röplabdáztak a vendégek, míg a DEAC-nak alig-alig jöttek be a megoldásai. A szakvezető forgatta az együttesét, többek között Árvai Péter érkezett a feladó posztra, ám ezt a periódust uralta a hírös városi alakulat (8:25).

A harmadik játékrészben úgy festett, hogy helyén kezelte a DEAC az előző szakaszban történteket. Egy darabig szorosan alakult a küzdelem, majd a periódus derekán megint nekik kellett futniunk az eredmény után (12:18). Egy-két vitatható bírói döntés felpaprikázta a hangulatot a lelátón, de ezek az ítéletek nem befolyásolták nagy mértékben a végeredményt. A hajrában harcoltak becsülettel, ám a Kecskemét megőrizte a fórját, így egy lépéssel közelebb került az ötödik pozícióhoz. A második meccs csütörtökön a Messzi István Sportcsarnokban lesz.

Extraliga 5. helyért

DEAC-Kecskeméti RC 0:3 (19:25, 8:25, 20:25)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Kecskemétnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában