Kispályás labdarúgás

2023.04.12. 21:33

Debrecen polgármestere indította útjára a labdát – fotókkal

A kispályás bajnokság idén is nagy szerepet fog betölteni a város életében.

Forrás: Molnár Péter

Itt a tavasz, s ez egy dolgot jelent a DVKLSZ-ben szereplő csapatok számára: új szezon kezdődik a debreceni kispályás futballéletben. Szerda este ennek apropóján újra pattogtak a labdák, s az első kezdőrúgást Debrecen polgármestere, Papp László végezte el az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum műfüves pályáján. A 75 csapatot és több mint 1700 igazolt játékost felvonultató bajnokság főmérkőzésén a tavalyi másodosztályú és első osztályú bajnok lépett pályára este 8 órától. A városvezető a kezdősípszót követően a Haonnak elmondta, az egyik legfontosabb, hogy egyre többen megszeressék a sportágat. – Kiemelt jelentőséggel bír, hogy a sport ott legyen az emberek mindennapjaiban. A város és a szövetség között évekre visszamenőleg elmondható, hogy jó a kapcsolat. 

Az önkormányzat egy kisebb összeggel is tudta támogatni a DVKLSZ-t, amelynek köszönhetően remélem, segíteni tudjuk a működésüket, s bízom benne, hogy Debrecenben ezáltal is erősödni tud a futball.

Szerintem ez kulcskérdés, hiszen emlékszem anno, amikor még általános iskolába jártam, akkor remekül meg volt szervezve a labdarúgás, ez most is eszembe jutott. 

A mozgás és a sport szeretetét tartom a legfontosabbnak, a siker pedig majd csak ezt követően érkezhet

– nyilatkozta a városvezető. 

Portálunk is jelen volt az eseményen, s a kissé hideg időjárás ellenére öröm volt látni a nagy létszámú csapatok jelenlétét, hiszen ez a tényező is tökéletesen jelezte: újra elkezdődött a kispályás szezon!

 Jól mutatja a bajnokság presztízsét, hogy el lehetett csípni egy-egy olyan hangot, miszerint örülnek a résztvevők az újraindulásnak. 

Szép cselekre és nagy gólokra lehettünk figyelmesek, olykor-olykor hallatszódott, hogy nem mindig értenek egyet egymással az ellenfelek, de egy dolog szent és sérthetetlen volt mindvégig: az egymás iránti tisztelet.

A DVKLSZ elnöke, Vasziliu Tamás elárulta, nagyon várta az újabb idényt, s továbbra is szeretnék magukat tartani a hagyományokhoz. – Hatalmas várakozásokkal tekintek a bajnokságra, amely a mai napon veszi kezdetét. 

Külön öröm számomra, hogy olyan csapatok is indulnak, akik több évtizede velünk vannak, sőt van olyan is, amelyik immár 53 esztendeje ott van a nevezők között.

Az egyik fő célkitűzésünk, hogy egyre többen szerepeljenek nálunk, s szeretnénk vonzóbbá tenni a programot. Nagyban segíti a sorozatot, hogy Debrecen városának önkormányzata teljes mellszélességgel mellettünk van, ami növeli a presztízsünket is. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy a polgármester végzi el a kezdőrúgást az idei első összecsapáson – mondta a szakember. 

Parázs mérkőzésekkel indult tehát a szezon a debreceni kispályás futballélet legnagyobb bajnoksága, amelyen biztosra vehetjük, hogy izgalmakból idén sem lesz hiány. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában