Futsal

2023.04.20. 14:44

A Főnixben triplázhat a DEAC

Quirikó Vivien vezetőedző szerint a korábbi sikerek nem tették jóllakottá a Debreceni Egyetem alakulatát.

Quirikó Vivien és csapata az újabb MK-aranyért száll harcba a Főnixben

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Május első hétvégéjén a debreceni Főnix Arénában dől el, idén mely futsalcsapatok nyerik a Magyar Kupát. 

A nőknél a TFSE, a Budaörs és a Tolna mellett a DEAC bízhat a végső győzelemben. A debreceniek 2021-ben és 2022-ben is magasba emelhették a trófeát, így ebben az évben összejöhet a triplázás.

Quirikó Vivien tanítványai az elődöntőben a TFSE gárdájával találkoznak. Üveges Katalinék ebben a szezonban három bajnokin is legyőzték a fővárosiakat, ez pedig önbizalmat adhat nekik – olvasható a klub honlapján.

Külön motiváció

– Ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk hozzánk hasonlóan jó formában van. Nehéz megtippelni, hogy a másik ágon melyik gárda az esélyesebb. A Tolna bővebb taktikai repertoárral rendelkezik, míg a Budaörsben több olyan játékos is akad, aki egyedül képes eldönteni egy meccset. 

Jelenleg még a tolnaiak elleni bajnoki elődöntőre fókuszálunk, szeretnénk vasárnap lezárni a párharcot, mivel így több időnk lenne felkészülni a final fourra. Külön motivációt ad, hogy idén Debrecen lesz a torna házigazdája, reményeink szerint sokan fognak drukkolni nekünk a helyszínen.

Az Eb végjátékát szintén a Főnix Arénában rendezték, ebből kifolyólag több játékosunk jól ismeri a körülményeket. Ugyan az előző két szezonban megnyertük a Magyar Kupát, ettől függetlenül vágyunk az újabb sikerre – nyilatkozta Quirikó Vivien vezetőedző.

Ahogy azt már megírtuk, a férfiaknál a Haladás, a Berettyóújfalu, a Kecskemét és a Rubeola alkotja a négyes döntő mezőnyét.

Női futsal Magyar Kupa-elődöntők
május 6., szombat 10.30: Budaörs Futsal–2F-Bau Tolna-Mözs
május 6., 13 óra: DEAC–TFSE-Bestrong
A döntő május 7-én, 12 órakor kezdődik.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában