Kosárlabda

2023.02.02. 14:39

Kevés hibázási lehetősége maradt a DEAC kosarasainak

Jó hír, hogy a december óta maródi Gáspár Mátyás pályára léphet szombaton az Atomerőmű ellen.

Kovács Ákos Bence és társai újabb fontos összecsapás előtt

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az Olajbányász és a Falco elleni bravúrgyőzelmek után újra hazai környezetben lép pályára a DEAC kosárlabdacsapata.  A szombaton 18 órától kezdődő bajnoki mérkőzésen a tabella 4. helyén álló Atomerőmű SE-t fogadja Andjelko Mandics együttese az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban – írja hivatalos honlapján a klub. 

Jól sikerült az edzőváltás a Debreceni Egyetem alakulatánál, ugyanis Andjelko Mandics irányításával a bajnoki cím két legfőbb várományosát, a Szolnokot és a Szombathelyet is legyőzték a hajdúságiak a legutóbbi fordulókban.

 Mint kiderült, Polyák Lászlóéknak nagyon kellett ez a két diadal, hiszen a rájátszásért vívott csatában a közvetlen riválisok is szépen gyűjtögetik a pontokat. Nyolc fordulóval az alapszakasz vége előtt a DEAC a 9. pozíciót foglalja el az NB I.-ben, a kitűzött cél érdekében pedig ezen minimum egy helyet még javítaniuk kell a hátralévő összecsapásokon. Ennek első lépése lehet az aktuális kiírásban nagyon stabil teljesítményt nyújtó Paks legyőzése, ami ősszel egyszer már sikerült a cívisvárosiaknak, akkor még David Dedek vezetésével nyertek 69-62 arányban idegenben.

Farkasszemet néznek

Az ASE egy 25 pontos vereséggel a háta mögött érkezik a Nagyerdőre, szerdán, a 21. fordulóból előrehozott bajnokin alulmaradtak a néhány nappal korábban a DEAC által legyőzött Falco otthonában. A jelenleg 11 győzelemmel és 8 vereséggel álló atomvárosiak több nehézséggel is küzdenek az utóbbi hetekben, a 2023-as esztendőben még egyszer sem tudtak teljes kerettel kiállni. Ez a megállapítás egyébként a debreceniekre is igaz, bár jó hír, hogy a december óta maródi Gáspár Mátyás a héten már pályára lépett egy B-csoportos bajnokin, így ő már Andjelko Mandics rendelkezésére állhat majd szombaton.

A két együttes eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással az első osztályban, az örökmérleg 8-7 arányban a tolnaiak felé billen.

 Debrecenben viszont a fehér-feketék állnak jobban, hat összepásból négyszer is győztesen hagyták el a parkettát. További érdekesség, hogy szombaton farkasszemet nézhet egymással a parádés szezont futó Djordje Drenovac és Eilingsfeld János, s bár nem egy poszton játszanak, adott formációkban ténylegesen is szembe kerülhetnek egymással. A DEAC pontfelelőse jelenleg 3. a pontdobó listán és a 4. legjobb a hasznossági mutatója (VAL), míg a paksiak válogatott magasembere Vojvoda és Perl mögött a harmadik legeredményesebb magyar a 16.7-es pontátlagával, de a játék minden területén igazi vezére csapatának.
 

Összességében egy nagyon nehéz összecsapás vár a DEAC-ra hétvégén, hiszen annak érdekében, hogy megmaradjon az esélyük a rájátszásra, már nagyon kevés hibázási lehetőségük van az alapszakaszban.

 A megtáltosodó középmezőnyben sorra szerzik a csapatok a bravúrgyőzelmeket, vastagon benne van a pakliban, hogy a legjobb nyolc közé jutáshoz az elmúlt szezonokkal ellentétben nem lesz elegendő az ötvenszázalékos mérleg.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában