Kézilabda

2023.02.13. 20:15

Kupameccset játszik a Loki a Hódosban

A DVSC Schaeffler csapata szerdán a Dunaújvárost fogadja.

Szerdán kupameccsen fogadja a Dunaújvárost a DVSC Schaeffler a Hódosban

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A megszokottnál egy órával korábban, 17 órakor kezdődik szerdán a Magyar Kupában a DVSC Schaeffler–Dunaújvárosi KKA mérkőzés. A tét a negyeddöntőbe kerülés – számolt be honlapján a debreceni klub.

Az EHF Európa Ligában szereplő négy csapat ebben a körben kezdi meg szereplését a Magyar Kupában. A 4. forduló hat párjának továbbjutójához csatlakozik majd a következő fordulóban a két BL-szereplő együttes, a Győr és a Ferencváros, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye. A 4. forduló párharcai közül kettőt már lejátszottak: a másodosztályú Szombathely meglepetésre búcsúztatta az NB I.-es Alba-Fehérvárt (31–29), míg az MTK-Budapest a Vasas otthonában győzött 35–30-ra. Négy hely még kiadó a negyeddöntőben, a Loki mérkőzésén kívül szerdán az NB II.-es Borsod SK a Budaörsöt fogadja, míg a Mosonmagyaróvár Siófokon vendégeskedik, így itt két EL-csapat küzd a negyeddöntőért. Egy héttel később, február 22-én lesz teljes az MK nyolcas mezőny, ekkor rendezik a Békéscsaba–Vác mérkőzést.

A DKKA-ra eddig egy feladat várt a Magyar Kupában, az Ajka ellen különösebb megerőltetés nélkül nyert 45–12-re a Kohász. Az újvárosiak a bajnokságot remekül kezdték, hazai pályán legyőzték az MTK-t és a Siófokot is. A Balaton-parti együttes elleni decemberi siker óta sorozatban öt meccset veszítettek, utoljára Békéscsabáról távoztak pont nélkül.

A debreceni lányok a dániai Európa-liga-meccs után a vasárnapot utazással töltötték, este érkeztek meg a Hódoshoz. Hétfőtől pedig elkezdték a felkészülést az e heti két feladatra, hiszen a Magyar Kupa-mérkőzés után vasárnap az utolsó EL-csoportmeccs vár a csapatra a horvát Podravka Vegeta ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában