Kézilabda

2023.02.16. 13:38

DVSC: erőt merítenének a szerdai produkcióból Szabó Nináék

Szabó Nina, a DVSC kézicsapatának irányítója örül, hogy nyerni tudtak a Dunaújváros ellen, és bízik a vasárnapi sikerben is.

Szabó Nina is sokat hozzátett a Loki sikeréhez

Forrás: Kiss Annamarie

Kissé döcögősen indult, de a végére sima lett: ahogy az várható volt, magabiztos, 38–23-as sikert aratott a DVSC Schaeffler csapata a női kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában a Dunaújváros felett. A megszokottnál kevesebb néző előtt, ugyanakkor kiváló hangulatú összecsapáson mérkőzött meg szerdán délután a Hódosban a két gárda. 

A meccs elején nem hagyta magát leszakítani az esélytelenebbnek tartott DKKA, még a félidő derekán is tartotta a lépést Rapatyi Tamás alakulata, kétgólosnál nagyobb előnyt ekkor még nem tudott kiharcolni a Debrecen. Mint ismert, a DVSC-nek a bajnokság mellett az Európa-ligában is helyt kell állni, kissé látszott a fáradtság a kezekben, ettől függetlenül harcoltak a lányok. 

Ahogy telt az idő, úgy nőtt egyre a különbség, sokat jelentett, hogy nyitott védekezésre álltak át a hazaiak, a félidőt Planéta szemtelen büntetője zárta le, 20–13. A fordulást követően sokkal magabiztosabban jöttek ki a piros-fehérek a pályára, 26–17-re vezettek a mieink újabb tíz perc játék után.

Kis túlzással, azt csináltak a piros-fehérek, amit akartak, igazi gálameccs kerekedett ki a végére, a Loki 38–23-ra nyert, és bebiztosította helyét a legjobb nyolcban.

Büszke a csapatra

A Loki fiatal irányítója, Szabó Nina is sokat hozzátett a sikerhez, többek között négy góllal járult hozzá a diadalhoz. – Örülök, hogy egy lendületes meccset tudtunk játszani, melyen a fiatalok is szóhoz jutottak, büszke vagyok a csapatra. Úgy hiszem, jót tett ez a nagyarányú diadal, bízom benne, hogy ebből a sikerből erőt tudunk meríteni a hétvégi Európa-liga-összecsapásunkra, fontos derbi vár ránk vasárnap, mindenki azon van, hogy a legjobb formáját mutassa, és győztesen hagyjuk el a pályát – fogalmazott Nina, majd hangsúlyozta, döntő volt, hogy időben váltottak nyitott védekezésre. – Az elején a hatosfal nem nagyon működött, sok a hiányzónk, így könnyebben becsúszik egy-egy hiba, de az edzőnknek hála jókor váltottunk, és a nyitott védekezés meghozta a sikert. 

A szünetben felhívta a szakmai stáb a figyelmünket azokra a dolgokra, amelyek jól működtek, és azt kérték, ezeket folytassuk, illetve hogy ne vegyük ki a lendületet a játékból, próbáljunk meg minél több góllal meglépni.

 Azt gondolom, ez sikerült is – mondta el portálunknak a mosolygós irányító.

Az MK negyedik fordulójának utolsó mérkőzését február 22-én rendezik, a továbbjutók mellett az ötödik körben csatlakozik a sorozathoz a címvédő FTC és a bajnok Győr. A negyeddöntő párosításait február 28-án készíti el a Magyar Kézilabda Szövetség. Az is kiderült, hogy a női négyes döntő április 22-23-án a tatabányai Multifunkciós Arénában lesz, még előtte, április 12-én a női válogatott Érden játszik vb-selejtezőt Izlanddal. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában