Labdarúgás

2023.01.18. 11:45

Két részre bomlik a Loki

A piros-fehérek csütörtökön jelen állás szerint 9 órától mérkőznek meg a lengyelekkel, majd 13 órától lépnek pályára a Topolya ellen.

Két edzőmeccs vár a lokistákra csütörtökön

Forrás: DVSC

Csütörtökön újabb két felkészülési találkozót vív a DVSC a törökországi edzőtáborban, mégpedig a vajdasági Topolya SC és a lengyel Slask Wroclaw második együttese ellen. Kiderült, a DVSC vezetőedzője, Srdjan Blagojevic ismét két részre osztja majd a keretet. A debreceni klub hivatalos honlapján mutatja be az ellenfeleket. 

A Topolya a szerb első osztályú pontvadászat meghatározó gárdája, tavaly az Európa Ligában indulhatott.

 Jelenleg a Crvena Zvezda és a Partizan mögött a harmadik helyen állt a tabellán, 19 mérkőzésen mindössze 2 vereséget szenvedett el. Érdekesség, hogy az 1913-ban alapított, az idén 110 éves klub 1920-ig, illetve a második világháború ideje alatt a magyar bajnoki rendszer alsóbb osztályaiban szerepelt. Keretét elsősorban szerb játékosok alkotják, kiemelendő a középpályán az észak-macedón Mirchevski (6 bajnoki találat) és a szerb Dakovac (7 találat) gólerőssége. A klub egyértelműen fejlődő pályán van, új stadionját 2021 őszén adták át, a csapat a stadionavatón 2-1-re legyőzte a Ferencvárost.

A lengyel Slask Wroclaw szintén nagy múltú csapat, bő 10 éve bajnokságot is nyert, jelenleg a középmezőnyben helyezkedik el.

 A klub második együttese a lengyel harmadik vonalban szerepel (ez a legmagasabb osztály, amelyben tartalékcsapat játszhat), és nagy csatát vív tagsága meghosszabbításáért. Jelenleg a 18., de mindössze 4 pontnyira van a bennmaradástól, keretében értelemszerűen sok fiatal, tehetséges lengyel játékos van.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában