Kézilabda

2023.01.29. 12:08

Mándi Norbert szerint a védekezésük volt a kulcs

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a támadásait higgadtabban kell befejeznie.

Joggal örültek a DEAC kézisei, hiszen nagy csatában nyertek a Salgótarján ellen

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói ugyan nagy nehézségek árán, de hozták a kötelezőt a Salgótarján elleni szombati bajnokin a DESOK-ban. A cívisvárosiak az első félidőben csupán egyszer, 2–1-nél vezettek, aztán a térfélcsere után többször is meglógtak, de a nógrádiak mindig felzárkóztak. Végül Mándi Norbert legénysége egyetlen találattal bizonyult jobbnak, a végeredmény 23–22 lett – írja a klub honlapja, melynek értékelte is a találkozót a DEAC mestere.

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezúttal a védekezésünk volt a kulcs, végig stabilak maradtunk hátul, emiatt nyertünk – kezdte az értékelést a vezetőedző. – Számítottunk arra, hogy a Salgótarján lassan szövögeti a támadásait, kértem is a fiúktól, hogy ez ne őrölje fel őket. Támadásban több ziccert elrontottunk, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. 

A helyzetkihasználásunkon muszáj csiszolnunk, jobban kell koncentrálni a lehetőségeknél.

 A második félidőben már öttel is vezettünk, aztán néhány hiba miatt megint felzárkóztak a vendégek. Korábban a szoros végjátékokból általában mi jöttünk ki rosszabbul, ám ezúttal fordult a kocka. Azt szintén kiemelném, hogy hazai környezetben folytatódott a jó sorozatunk. A tavaszi idényben idegenben is el kell kezdenünk a pontok gyűjtögetését, ha a középmezőnyben akarunk végezni. Nagyon örülünk annak, hogy Gidai Máté búcsúját (a jobbszélső a civil életére fókuszál, így a folytatásban nem számíthatunk rá – a szerk.) győzelemmel koronáztuk meg – hangsúlyozta Mándi Norbert.

A tizennégy egységgel rendelkező DEAC jelenleg a kilencedik pozíciót foglalja el a tabellán az NB I/B-ben. Pethő Ákosék egy hét múlva az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapatának a csarnokában vizitálnak.


HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában