Jégkorong

2023.01.07. 12:21

György József azt hitte, sosem ütnek gólt

Javítani kell a DEAC helyzetkihasználásán, ha a csapat pontokat akar szerezni még az alapszakaszban.

Forrás: Molnár Péter

A rossz befejezések és komoly védelmi hibák eredményezték a Debreceni Egyetem Erste Ligás csapatának 5–2-es vereségét péntek este. Ami különösen fájó a Ferencvárostól hazai pályán elveszített mérkőzésben, hogy úgymond hatpontos meccset vívott egymással a két gárda, épp ezért lett volna különösen fontos a győzelem. Sok helyzete volt a hajdúságiaknak, de sorra maradtak ki a lehetőségek, mert vagy el se találták a kaput Sági Martinék, vagy Nagy Kristóf kapust tették naggyá.

A mérkőzést követően György József elmondta a HAON-nak, úgy érezte holnapig sem ütnek gólt a fővárosiaknak. – Nagyon sajnálom, mert ez volt az első hazai meccsünk az évben, és szerettük volna győzelemmel kedveskedni a szurkolóknak – hangsúlyozta a vezetőedző. – Egy hatpontosnak mondható találkozót veszítettünk el, mert az alapszakasz utolsó harmadába érkeztünk, így minden sikernek óriási jelentősége lehet. Vasárnap idegenben játszunk az Újpesttel, utána egy erdélyi túrára megyünk, nagyon nehéz lesz pontokat szereznünk, ezért kellett volna most eredményesebbnek lennünk. Ami nem is lett volna lehetetlen, de valamiért nem voltunk elég élesek a befejezéseknél, pedig rengeteg lehetőségünk volt a gólszerzésre. 

Hibával kezdtünk, emberelőnyben voltunk, mégis mi kaptunk gólt. 

Előtte és utána hiába volt számos lövésünk, azt éreztem, ezen a meccsen nem találunk be a kapuba. Aztán kétszer csak sikerült, de a legtöbb próbálkozásunk fölé szállt, mert szép gólokat akartunk lőni, ami emiatt szinte mind fölé szállt, a plexin csattant. Ezen változtatnunk kell, hogy pontokat tudjunk szerezni – szögezte le a szakember.
A hajdúságiaknál bemutatkozott az óév utolsó napján szerződtetett Christiano Versich, aki a francia ligából tetet át a székhelyét a cívisvárosba. 

 

A 25 esztendős amerikai támadóval kapcsolatban György József elmondta, az edzéseken látszott, hogy képzett játékosról van szó, akinek nagyon jó a korcsolya- és a bottechnikája. 

 

Hozzátette, kíváncsi volt élesben miként fog játszani a csatár, mert sok olyan hokist láttak már, aki tétmérkőzéseken nem tudta megközelíteni a tréningeken mutatott produkcióját. A tréner úgy véli, a tengerentúli játékos hasznára lesz a csapatnak, de kell még egy kis idő neki, amíg megszokja a magyar bajnokságot.
A keddi, Dunaújváros elleni mérkőzésen lehetett először jégen újra a sérüléséből felépült Mazzag Dániel. Az egyetemisták támadója a gyatra helyzetkihasználásban látta a vereség legfőbb okát. – Rengeteg helyzetünk volt, de a legtöbbet fölé lőttük, a védekező harmadban pedig puhák voltunk, és könnyű gólokat engedélyeztünk az ellenfélnek – ismerte el a hokis, aki a visszatéréséről elmondta, gyorsaságban talán még javulni is tudott, de az ütközésekbe annyira nem mert belemenni, mert azért még érzi a vállát. 

A DEAC legközelebb a az Újpest vendége lesz, a mérkőzés vasárnap 17 órától kezdődik, és az M4 Sport+ televízió élőben közvetíti. 

MSZ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában