Röplabda

2022.12.08. 17:12

Ennyire rosszul még egyszer nem játszhatnak a debreceniek

Fodor Antal vezetőedző szerint nincs még lefutva a párharc.

Forrás: Czinege Melinda

Nincs könnyű helyzetben a DEAC férfi röplabdacsapata, miután hazai pályán 3–1-re (17:25, 25:20, 20:25, 19:25) kikapott a Kazincbarcikától a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A hazaiak sok hibával játszottak, és időnként lejtett a pálya is, de nem a hazaiak felé…

A lefújás után Bagics Balázs, az egyetemisták szélső ütője nem is tagadta bosszúságát. – Az első szettben nem a megszokott összeállításban álltunk fel, amire rá is ment a játszma. A másodikban összekaptuk magukat, és azt csináltuk taktikailag, amit megbeszéltünk.

A harmadikban kényes szituációkban több kétes bírói ítélet – egymás után két pontot is elvettek tőlünk – is sújtott minket, ami szétzilálta csapatot, és ebből nem tudtunk már felállni.

A záró szettben pedig elfogytunk fejben, energiában – értékelt a Hajdú-bihari Naplónak.

Az ütő elmondta, az első mérkőzés fényében a visszavágón kell megoldaniuk a továbbjutást, amelyre képesnek is tartja együttesét. – Tanulni kell a hibákból, de most ezt a meccset félre kell tennünk, mert vasárnap a listavezető Pénzügyőr érkezik hozzánk. Legutóbb pont a Kazincbarcikától kaptak ki 3–0-ra, tehát nincsenek topformában, vannak hiányzó játékosaik. Ha összekapjuk magunkat, van esélyünk ellenük – tekintett előre Bagics Balázs.

Forrás: Czinege Melinda

Fodor Antal, a gárda vezetőedzője elismerte, nem a DEAC napja volt, ám az egyik kapaszkodót az nyújthatja számukra, hogy ennyire rosszul még egyszer nem játszhat a gárda.

– Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ebből a vereségből – hangsúlyozta. – Szerettünk volna nyerni, az akarással sem volt baj, bár úgy vettem észre, a fiúk időnként a másiktól várták, hogy oldja meg a helyzeteket. Talán idegesebbek is voltunk a kelleténél, az első játszma egy kavarodás volt, ám aztán magunkhoz tértünk valamennyire, ám látszott az egész meccs alatt, hogy olyan szituációkban is belehibáztunk, amelyek máskor sikerülni szoktak.

A bajt fokozta, hogy több olyan lehetőséget is elszalasztottunk, amely fordulóponthoz vezethetett volna.

Egy-egy hiba nem csak egy elrontott labdából áll, hanem időnként egy negatív folyamatot indít el, és akkor szinte törvényszerű, hogy rosszul jön ki a gárda a kulcsmomentumokból. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, de még nincs lefutva ez a párharc – szögezte le.

A visszavágóig van idő dolgozni a hibák javításán, mert a tervek szerint január 11-én csap újra össze a két gárda a borsodiak otthonában.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában