Futsal

2022.12.13. 20:53

A DEAC kapusa lett az év legjobbja

Torma Lilla 2023-ban is tettre kész a Debreceni Egyetem alakulatával.

Forrás: deac.hu/Derencsényi István

Az MTI felkérésére az Magyar Labdarúgó Szövetségnél idén is megválasztották az év legjobbjait: a női futsalosoknál a DEAC kiválósága, Torma Lilla végzett az élen – írja a deac.hu kedden. 

Érdekesség, hogy a DEAC kapusa 2016-ban már megkapta ezt a díjat, ekkor a Hajdúböszörményt erősítette.

– Most is ugyanúgy örülök, mint pár esztendővel ezelőtt – kezdte a beszélgetést a DEAC együttesének húzóembere. – Meglepődtem, amikor értesültem, hogy újra rám esett a választás, mivel azért bőven akadtak esélyesek erre a címre. Sok gratulációt kaptam, de eleinte nem tudtam az okát, aztán anyukám megosztotta az egyik híroldal cikkét, és ekkor kitisztult a kép. Nem sikerült még az összes üzenetre válaszolnom, így itt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani – fogalmazott.

Torma Lilla elmondta, nagyon maximalista embernek tartja magát, az edzéseken is mindig száz százalékot nyújt, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét. –Talán kijelenthetem, hogy karrierem legjobb éve volt az idei, hiszen a klubommal megint dupláztunk, emellett a válogatottal szerepelhettünk az Európa-bajnokság négyes döntőjében, valamint az ősszel a csehországi selejtezőn kvalifikáltuk magunkat a 2023-as final fourra. Nagyon örülök, hogy márciusban Debrecenben lesz az éremcsata, rengeteg dolog köt a városhoz, jó lenne, ha a Főnix Arénában érmet szereznénk, bár sok múlik a sorsoláson. Abban is reménykedem, hogy sokan fognak buzdítani minket, mivel ebből rengeteg erőt meríthetnénk – fejtette ki a kapus. Hozzátette, a DEAC-cal szintén vannak céljai, újra szeretné megnyerni a Magyar Kupát és az NB I.-et.

A kapuvédő legközelebb csütörtökön a DVTK otthonában bizonyíthatja, hogy jó helyre került a trófea, a bajnoki 18.30-kor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában