Kosárlabda

2022.11.12. 11:00

Fontos hazai ütközettel folytatódik a bajnokság a DEAC kosarasai számára

A legutóbbi hazai fordulóhoz hasonlóan a meccsnapon a klub újfent tematikus délutánt tart.

Forrás: Kiss Annamarie

Szombat este 18 órakor közvetlen riválisai egyikét, az MVM-OSE Lions gárdáját látja vendégül a DEAC férfi kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Bő másfél héttel ezelőtt megtört a Debreceni Egyetem alakulatának negatív szériája, David Dedek együttese három nyeretlenül megvívott összecsapást követően Pakson megszerezte idei második bajnoki győzelmét. A magyar élvonal csapatai az előttünk álló hétvégén a válogatott szünet adta pihenőjüket töltik, két kivétellel: a hetedik körre kiírt DEAC-MVM-OSE Lions találkozót közös megegyezéssel szombaton játsszák le a felek Debrecenben.

Soron következő ellenfelünkről azt a Garamvölgyi Ákost kérdezte a gárda honlapja, aki nyári hazatérését megelőzően három esztendőn keresztül erősítette az oroszlányiakat.
– Az elmúlt években az OSE játékosaként látogattam szülővárosomba, így akkoriban arról kellett nyilatkoznom, hogy milyen érzéseket kelt bennem a cívisvárosi vendégszereplés. Ez a helyzet mostanra megfordult, hiszen hazatértem, de rendkívül kedves emlékeket őrzök az OSE-nál töltött időszakról.

Különleges lesz megküzdeni korábbi társaimmal, nem is beszélve a találkozásról a piros-feketék elképesztő szurkolótáborával, akik biztosan sokan elkísérik majd kedvenceiket a Hajdúságba is.

Ezzel együtt úgy készülök, ahogyan mindig szoktam, és természetesen nyerni szeretnék. Az Oroszlány idei formája nehezen kiszámítható, megverték a bajnokesélyesek közé sorolható Körmendet, majd egészen meglepő vereségekbe is belefutottak, ezért főként a Pakson is mutatott, stabil, agresszív védekezésben látom a sikerünk kulcsát. Amennyiben a hátsó szekció jól működik, a saját kezünkbe vehetjük az irányítást – foglalta össze gondolatait a DEAC magasembere.

A legutóbbi hazai fordulóhoz hasonlóan a meccsnapon a klub újfent tematikus délutánt tart, melynek ezúttal a fenntartható fejlődés áll majd középpontjában. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok épületén belül, és a komplexum előtt délutántól változatos programlehetőségek közül válogathatnak az érdeklődők; többek között a Vozzy kerékpár üzlet jóvoltából elektromos biciklik (E-Bike) kipróbálására is lesz lehetőség, valamint kitelepül, és játékos feladatokkal készül a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában