Labdarúgás

2022.10.20. 14:13

Jól jöttek a játékpercek Major Sámuelnek

Bényei Balázs sérülése a múlté, de még van mit javítani az erőnlétén.

Forrás: Czinege Melinda

A papírformának megfelelően a DEAC–DVSC párharcból a Loki jutott tovább a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. Ahogy arról részletesen írtunk, a piros-fehérek magabiztos, 4–0-s győzelemmel léptek a következő körbe, méghozzá úgy, hogy mindkét játékrészben kétszer találtak be az egyetemisták kapujába. A sikerből góllal és gólpasszal vette ki a részét Major Sámuel, a Vasutas saját nevelésű játékosa.

– A DVSC–DEAC mindig érdekes párosítás a cívisvárosban, boldog vagyok, hogy aránylag simán lehoztuk a mérkőzést.

Nagyon örülök, hogy a továbbjutáshoz én is hozzá tudtam járulni. 

Jól jöttek számomra ezek a játékpercek, mert eddig kevesebb szerepet kaptam az első csapatban – mondta a Haonnak a 20 esztendős játékos, aki beszámolt a gólpasszáról és a góljáról is. – Baranyai Nimród szerzett labdát az ellenfél térfelén, ezt követően megtoltam a játékszert egy védő mellett, a tizenhatoson belülre törve visszagurítottam, és szerencsére Horváth Krisztofer jól érkezett. A szünet utáni első percben Neofytidisz indította a bal szélen Kyzidiriszt, aki remekül ívelt be, én pedig a bal felsőbe bólintottam. Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy bajnokin debütáltam a DVSC-ben, most pedig megszereztem az első gólomat is, remélem, sikerült bizonyítanom a szakmai stábnak, és a jövőben egyre több lehetőséget kapok majd – nyilatkozta a középpályás.

Forrás: Czinege Melinda

Bényei Balázs is a Lokomotívban nevelkedett, a rutinos hátvéd jelentős NB I.-es múlttal a háta mögött fogadta el az egyetemi gárda ajánlatát, amit azóta sem bánt meg.

– Nyilván szívügyem a Loki, követem a gárda szereplését, de a pályán félre tudom tenni az érzelmeket, hiszen már a DEAC színeiért küzdök – szögezte le. – A súlyos sérülésemet követő rehabilitáció alatt végig éreztem a klub támogatását, remélem, tudom törleszteni azt az odafigyelést, amit az elmúlt bő egy évben kaptam. Bízom benne, hogy jobb is lesz a formám, ez a harmadik meccs, amin szerepet kaptam, van még mit visszanyernem a korábbi erőnlétemből. Minden nap ezen vagyok, és hogy minél gyorsabban teljesen a csapat rendelkezésére álljak.

Próbáltunk zártan védekezni a DVSC ellen, és abból kontratámadásokat indítani. Az első játékrészben utóbbiból nem sok valósult meg.

Fordulás után nem tudtuk jól levédekezni a Loki játékosainak mélységi befutásait, ebből adódott a nagyobb különbség – összegzett a 32 esztendős hátvéd.

A Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását csütörtök 20 órától tartják, melyet az M4 Sport élőben közvetít. A legjobb 16 mezőnyének mérkőzéseit a tervek szerint február 8-án bonyolítják majd.

MSZ

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának eredményei

Debreceni EAC (NB III.)–Debreceni VSC 0–4
Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 0–1
Credobus Mosonmagyaróvár (NB II.)–Kisvárda 0–3
BTE Felsőzsolca (Borsod–Abaúj–Zemplén I.)–MTK Budapest (NB II.) 0–6
Szombathelyi Haladás (NB II.)–Budapest Honvéd 1–2
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II.)–Zalaegerszegi TE FC 0–2
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.)–Vasas FC 1–2
FC Nagykanizsa (NB III.)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) 1–4
Balatonfüredi FC (NB III.)–Paksi FC 0–3
FC Ajka (NB II.)–Újpest FC 1–3
Budafoki MTE (NB II.)–Szeged–Csanád Grosics Akadémia (NB II.) 1–0
ESMTK (NB III.)–BFC Siófok (NB II.) 3–1
Nagyatádi FC (Somogy I.)–Monor (NB III.) 0–3
ETO FC Győr (NB II.)–Kecskeméti TE 1–0
Nyergesújfalu SE (Komárom–Esztergom I.)–Mezőkövesd 1–4
Iváncsa KSE (NB III.)–Ferencvárosi TC 3–2

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában