Sima lett a kosármeccs

2022.10.08. 19:52

Debreceni dominancia a szomszédvárak találkozóján

Az utolsó negyedre már csak az volt a kérdés, mekkora különbségű győzelmet arat a DEAC.

Forrás: Kiss Annamarie

Hazai pályán is bemutatkozott a mostani szezonra alaposan átalakult DEAC férfi NB I.-es kosárlabdacsapata. A szlovén David Dedek által dirigált hajdúságiak a nyitófordulóban Sopronban szaladtak bele egy csúnya pofonba, így szombat este a Nyíregyháza ellen muszáj volt javítaniuk. 

Annak ellenére, hogy Tóth Ádám szerzett vezetést a hazaiaknak az általa kiharcolt büntetőből, az  első percek a hazai hibákról szóltak, Ha már a debreceniek centere: a játékos a mérkőzés előtt elmondta, a DEAC-nak akkor lehet esélye a győzelemre, ha egyénieskedés helyett csapatként funkcionálnak majd a mérkőzésen. Ehhez képest inkább a vendégek tűntek összeszedettebbnek, Hillsman triplája és két duplája után már a nyíregyháziaknál volt az előny (3–7). 

A játékrész felénél mindössze öt pontnál járt a Debrecen, ám aztán beindult a gárda, és villámgyorsan fordított, így Pethő Ákos 15–12-nél magához hívta a kék mezeseket. De nem igazán hatottak a mesteri szavak, Djordje Drenovacék lendületben maradtak, így 23–14-re el is vitték az első negyedet.

Ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, így a vendég kispad a második idejét is kikérte, Pethő Ákos nagyon mérgesen magyarázott tanítványainak. Polyák Lászlóék tartották tíz pont körüli előnyüket, majd a félidőre 17 pontra nyúltak el a cívisvárosiak, így 47–30-nál vonultak szünetre a csapatok.

A negyedórányi pihenőt követően sem változott a mérkőzés képe, dominált a Tóth Ádám és Djordje Drenovac húzta DEAC, szép lassan már a kosárlabdában is kényelmes előnynek számító 20 pont fölé tornázta a különbséget a Debrecen. Hullámzó volt a mérkőzés, de szerencsére javarészt kézben tartották az eseményeket a fehér mezesek. Az utolsó etapra 69–49-nél fordult a két alakulat, és gyorsan el is döntötték az összecsapás sorsát David Dedek tanítványai. Érezhető volt, hogy a Nyíregyházában aznap sem a minőség, és a végén már az akarat sem volt meg ahhoz, hogy szorossá tegye a rangadót. 

Az utolsó percben már szólt a vastaps – teljes joggal, hiszen végül  89–59-re nyerték a meccset a hajdúságiak. Remélhetőleg ezzel a győzelemmel rátalál a helyes útra a gárda.

A következő összecsapásig nem kell sokat aludni, szerdán 18 órától a Kecskemét vendége lesz a Debrecen. 

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda NB I., 2. forduló

DEAC - HÜBNER Nyíregyháza BS 89-59 (23-14, 24-16, 22-19, 20-10)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben, Szilágyi Bálint.

DEAC: Scott 8/6, Gumbs 8/3, Drenovac 23/3, Gáspár 6, Tóth Á. 14. Csere: Taylor 7, Mócsán 5/3, Kenéz 6, Garamvölgyi 6/3, Polyák 6/6, Neuwirth -, Balázsi -.

Nyíregyháza: Perry 11/6, Kiss B. -, Hillsman 13/6, Williams 12, Henderson 14/6. Csere: Dolezaj 4, Kass 2, Bazsó -, Mokánszki 3/3, Fazekas -.

(via)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában