Férfi kosárlabda NB I./A.

2022.10.30. 17:53

Csapatként küzdöttek nagyot a DEAC kosarasai

A Debreceni Egyetem kosarasai három nyeretlen meccs után győztek Pakson.

Garamvölgyi Ákos | Forrás: Napló-archív

Az Atomerőmű remekül indította a találkozót, David Dedek tanítványai viszont annál rosszabbul: öt perc elteltével egyetlen pontjuk volt, amit Tóth szerzett büntetőből. A DEAC igazán a második negyedre tért magához, így a félidőben már, ha minimálisan is, de 32–30-ra vezetett. A fordulást követően rendkívül kiélezett csata folyt a pályán, csak ideiglenesen tudott egyik, vagy másik csapat valamennyire ellépni ellenfelétől. A hajrát aztán a debreceni gárda kapta el jobban, és végül 69–62-es eredménnyel elhozta a két pontot az Atomerőműtől.

A mérkőzés után sajtótájékoztatón elsőként a korábban Pakson is megforduló Garamvölgyi Ákos értékelt a Debreceni Egyetem gárdájából. – Örülök a győzelemnek, számítottunk rá, hogy nehéz összecsapás vár ránk. A szolnoki meccsünkhöz képest keményebben játszottunk, és nyilván voltak hibáink, de csapatként küzdöttünk és ez meghozta az eredményt – fogalmazott a DEAC kosoarasa.

David Dedek | Forrás: Napló-archív

David Dedek vezetőedző elsőként a szurkolóknak köszönte meg, hogy elkísérték a csapatot, mert nagy segítséget jelentett nekik. – Az elmúlt néhány alkalommal nem olyan teljesítményt nyújtottunk, amilyet szerettünk volna, ez az első negyeden meg is látszott. Aztán összezárt az együttes és csapatként állt helyt, ez volt a győzelem kulcsa – nyilatkozta a szlovén szakember.

A DEAC egy kisebb szünetet követően legközelebb november 12-én játszik majd az OSE Lions ellen az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában