Jégkorong

2022.08.30. 14:39

Nagyarányú vereséget szenvedett a DEAC

Az erdélyi csapat a remek második játékrészt produkált.

Forrás: DEAC

Hazai felkészülési mérkőzésen 6-0-ra kikapott a DEAC hokicsapata a Gyergyó HK együttesétől. A határon túliak a legerősebb kerettel érkeztek, miközben az egyetemi csapat zömét ezúttal is fiatalok alkották.

Jó iramban kezdődött a találkozó. A kapuk előtt kevés komolyabb helyzet adódott, inkább mezőnyhoki folyt a jégen. A második percben Demeter Arnold akasztotta a kitörő Molnár Dávidot, de az „egyetemisták” emberelőnye kihasználatlan maradt. 04.06-nál Bogesic Bíró Gergővel és Vincze Gergővel akaszkodott össze, mindhárman a büntetőpadra kerültek. A játékrész közepe táján a vendégek cseréltek, a hazaiak viszont nem tudtak tartósan felszabadítani, így Bodó szerzett vezetést Brance Orbán átadásából. 11.34-nél Fejes a kiállítás sorsára jutott, a hajdúságiak kontrái kimaradtak, így nem sikerült az egyenlítés. Az első harmadban többet lőtt kapura a gyergyói együttes, a játék azonban döntetlen közeli képet mutatott – számolt be a Deac.hu

A 21. percben Sárpátki közeli lövésével növelték az előnyüket a vendégek. A 22. minutumban Bogesic kiállítása miatt emberhátrányba került a DEAC; néhány szempillantással később Haranen lőtte át a hazaiak védelmét. 35.13-nál Szigeti passzát Győrffy értékesítette. 36.06-nál Orbán révén még inkább elhúzott a vendégcsapat, melyre reagálva György József időt kért, hogy összeszedje a legényeit. A második harmad során fölényben játszott a Gyergyó és ez az eredményben is megmutatkozott. A fekete mezesek nem koncentráltak eléggé, sokat hibáztak, melyeket azonnal kihasználta a vendégalakulat.

A harmadik harmad elején nagyobb tempóra váltott a DEAC, akik az eddigieknél többet támadtak és jobban megtartották a pakkot. Ennek ellenére a 45. percben Vincze Péter egy gyors támadás végén betalált. 

A jól képzett, tapasztalt magyar és székely hokisokból és minőségi légiósokból álló vendégcsapat nagy előnyben volt a cívisvárosiak fiataljaival szemben.

Felkészülési mérkőzés
DEAC – Gyergyói HK 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)
Gólszerzők: Bodó, Sárpátki, Haranen, Győrffy, B. Orban és Vincze P.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában