DVSC

2022.08.25. 20:37

Baráti hangulat a Loki kéziseinek szurkolói ankétján

A Debreceni VSC női kézilabdacsapata csütörtök este tartotta meg hagyományos szezonindító szurkolói ankétját a Hódos Imre Sportcsarnok büféjében.

Forrás: Kiss Annamarie

A Loki jövő héten pénteken kezdi meg szereplését az NB I. 2022-2023-as bajnoki idényében, de előtte még meghívta a szimpatizánsokat a The Beaverbe. Ritka olyat látni, hogy egy klub vezetősége és a szurkolóik szinte baráti viszonyban ülnek le egymással beszélgetni. Ráadásul a családias hangulatú találkozón megjelenteket vendégül látták egy-egy sörre, frissítő fröccsre vagy üdítőre. 

Az érdeklődőkhöz elsőként Ábrók Zsolt ügyvezető szólt némi háttér-információt szolgáltatva. – Az elmúlt évekhez hasonlóan stabilak vagyunk gazdaságilag, a támogatóinkkal meghosszabbítottuk a szerződéseket, sőt új szponzort is bejelenthetünk majd a közeljövőben. Sok esetben azonban megnehezíti a feladatunkat, hogy nem tudjuk, milyen költségekkel számolhatunk az utazással, vagy a rezsivel kapcsolatban – árulta el az anyagiakkal kapcsolatban.

– Nagyon pozitív, hogy jelen pillanatban 7 magyar válogatottunk van a csapatban, szeretnénk, hogy a nemzeti együttes kijusson az olimpiára, így 4-5 olimpiai kerettagja biztosan lehet a Lokinak.

Amiatt viszont, hogy egyre erősebb keretünk van, számolnunk kell azzal is, hogy a novemberi Európa-bajnokságon például 6-7 kézisünk marad Debrecenben – hívta fel a figyelmet a kellemes problémákra a szakember.

Forrás: Kiss Annamarie

Szilágyi Zoltán vezetőedző elsőként az előző évi támogatást köszönte meg a szurkolóknak, amit elmondása szerint nagyban hozzásegítette a csapatot a bronzéremhez. Ezt követően a felkészülésről is beszélt. – Aránylag nagyobb pihenőt kaptak a játékosok, hiszen hosszú szezonon vagyunk túl. Egészen jól haladt a munka addig, amíg az edzőtáborban el nem kapta a koronavírust a csapat nagy része. Sajnos két edzőmeccs elmaradt, ami komoly fokmérője lehetett volna a jelenlegi helyzetünknek – ismertette a nehézségeket a tréner. 

– Célunk volt, hogy együtt tartsuk ezt a gárdát, négy új játékosunk érkezett a nyáron – folytatta a szakember. – Ők hamar felvették a ritmust és gyorsan beilleszkedtek a csapatba.

A teljesítményünket illetően nem ígérem, hogy mindig tökéletesen fogunk játszani, de azt igen, hogy a maximumot fogják nyújtani a lányok

– mondta. Hozzátette, büszkék a csapatnál a válogatott kézisekre, és reméli, hogy gyarapodik majd a számuk.

Ahogy azt már megírtuk, a DVSC második számú csapata – az U19-es korosztály tavaly 100 száz százalékost teljesítménnyel nyerte meg az NB II. észak-keleti csoportját. – Felmerült bennünk a kérdés, hogy próbáljuk-e meg a másodosztályt a fiatalokkal és úgy döntöttünk, hogy igen – mondta Kudor Kitti, az együttes vezetőedzője. – Nem lesz egyszerű dolgunk a 2004-2005-ös játékosokkal, de ki szeretnénk harcolni a bennmaradást – hangsúlyozta. Hozzátette, a fiatal tehetségeknek nagyon jó lehetőség ez arra, hogy tapasztalatot szerezzenek a felnőtt kézilabda világában.

A DVSC kézisei a Ferencváros ellen játsszák pénteken délután a bajnoki főpróbát a fővárosban, aztán egy héttel később pedig jöhet a bajnoki rajt a Hódosban. 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában