Vívás

2022.06.07. 17:07

Jól vették a rajtot a debreceni vívók

A cívisvárosiak a Junior - Kadet Férfi-Női Párbajtőr Előválogatón vettek részt Pécsen.

Forrás: Debrecen Békessy Béla Vívó Klub

A szombati versenynapon a kadétok versenyét tartották, ahol a női mezőnyben Nagy Blanka Virág nyújtott kimagasló teljesítményt. A hibátlan csoportkörök után a Debreceni Sportcentrum kiválósága egyenesen a 32-es táblán folytathatta, ahonnan egyenes út vezetett számára az elődöntőbe. Itt a debreceni sportoló a BHSE vívójával került össze, ahol végül kettejük csatájából ellenfele került ki győztesen 15-11 tus arányban – közölte a Debrecen Békessy Béla Vívó Klub. Blanka ezzel 3. helyen zárta az előválogatót. A debreceni versenyzők közül ezen a napon Szabó Panna Éva nyakába került még érem, aki kiváló teljesítménnyel a 6. helyen zárt.

A verseny ezzel Blanka számára nem ért véget, hiszen vasárnap már a junior kategóriában lépett pástra.

Itt az előző naphoz hasonlóan hibátlanul vette a csoportköröket, így egyből a 64 között kezdett, ahonnan az előző naphoz hasonlóan az elődöntőig menetelt. Itt – a későbbi győztessel – az MTK vívójával szemben nagy küzdelem után 5 tussal alulmarad. A debreceni vívó így ezt a versenyt is – az előző naphoz hasonlóan – szép eredménnyel, a dobogó harmadik fokán zárta.

A férfiak junior előválogatóján Mező István Ottó érte el a legjobb debreceni eredményt. A DSI vívója magabiztosan menetelt a legjobb nyolc közé, ahol azonban a BHSE versenyzője bizonyult jobbnak. Így Mező István Ottó végül az eredményes 8. helyen zárt a 131 résztvevős versenyben.

A debreceni versenyzők az eredményekkel jó rajtot vettek ahhoz, hogy a következő szezonban nemzetközi versenyekre is kvalifikálják magukat. Ehhez további két előválogatón kell hasonlóan szép teljesítményt nyújtaniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában