A Fehérvárt verték

2022.04.01. 17:10

Kosárlabda Magyar Kupa Debrecenben: a Szedeák jutott elsőként döntőbe

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A Szedeák jutott elsőként fináléba a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában, amelynek debreceni nyolcas döntőjében, pénteken 77-67-re bizonyult jobbnak az Alba Fehérvárnál az elődöntőben, írja az MTI.
 

Eredmény, elődöntő:
Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 77-67 (21-20, 15-17, 13-17, 28-13)

Vojvoda Dávid lendületes és ponterős játékéra építve a Fehérvár ragadta magához a kezdeményezést, a Szeged azonban gyorsan magára talált, és onnantól kezdve kiegyenlített volt az összecsapás. A negyedik negyedet ötpontos előnnyel kezdte az Alba, amely hat és fél perccel a vége előtt kialakította a találkozó legnagyobb különbségét, amikor 11 ponttal vezetett (51-62). A Szeged viszont ismét rendezte sorait, és bő három perc alatt fordított. A fehérváriak játéka teljesen szétesett, miközben a szegedieknek minden bejött, így a negyedik negyed utolsó hat percét 25-5-re nyerték, és a végjátékra nem is maradt izgalom.

A szegedieknél Justin Alston 21, Tayler Persons 16, míg Keandre Cook 15 ponttal zárt, a fehérváriaktól Vojvoda 15 pontig jutott.


A Szedeák csütörtökön a negyeddöntőben a kupasorozat legutóbbi aranyérmesét, valamint a bajnokságban alapszakaszgyőztes Falcót búcsúztatta. Ellenfele a szombati fináléban a Szolnok vagy a Kecskemét lesz.

Később:
Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 18.00

További program

szombat:
a 3. helyért: 17.00
döntő: 19.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában