Labdarúgás

2022.04.22. 10:04

DVSC: teher nélkül jöhet a bajnoki hajrá

Bernáth Csaba és Szebeni István bízik benne, hogy a Loki futballistái felszabadultan játszanak majd.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Hajdú-bihari Napló az OTP Bank Liga idei szezonjára azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021–2022-es idényt lapunkkal együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár. 

Lépkedni felfelé a tabellán 

A Loki az idény egyik legfontosabb meccsén a múlt héten 3–1-re megverte a Gyirmótot, ezzel 9 pontra eltávolodva a kieső zónától. Bernáth Csaba szerint ez már megnyugvásra adhat okot. – Azt gondolom, hogy a múlt heti sikerrel meglesz a bennmaradás, ami a csapatnak a célja volt. Azonban ha lehet, akkor miért ne lépjünk tovább, nem mindegy, hogy milyen helyezéssel zárjuk a szezont. Most már teher nélkül lehet futballozni, és ez eddig jól állt a csapatnak. Bízom egy jó hajrában, és abban, hogy akár a 6–7. helyet is meg lehet csípni – fogalmazott. A DVSC hétszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes védője szerint a forduló rangadója – a Fradi–Újpest – a lilák fantasztikus bajnoki formája ellenére is ferencvárosi győzelemmel végződik majd. 

– Azzal, hogy nyertünk és a többi meccsen is olyan eredmények születtek, amik nekünk kedveztek, szerintem bent maradtunk. Mi megvertük a Gyirmótot, mellette kikapott az MTK, a Honvéd és a Mezőkövesd is. 

Nagyon el kellene rontani ahhoz, hogy baj legyen a végén

– vélekedett Szebeni István. – Továbbra is azt mondom, ahogy minden héten eddig is, hogy az utolsó fordulóban az MTK elleni zárómeccsnek már nem szabad, hogy tétje legyen részünkről. Egy kicsit felszabadultabban érkeznek a fiúk Kisvárdára, mert ha esetleg kikapunk, akkor sem történik nagy tragédia. Most úgy érzem, hogy pont emiatt nem fogunk vereséget szenvedni, sőt, egy bravúrgyőzelem is benne van a pakliban – mondta bizakodóan a televíziós szakember. 

BA 

A labdarúgó NB I. 28. fordulójának eredményei

Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 3–1 
Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC 4–0 
Paksi FC–MTK Budapest 4–0 
Budapest Honvéd–Ferencváros 1–2 
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC 1–2 
Puskás Akadémia–Kisvárda 0–0 

Az állás

Szebeni István: 108 pont 

Bernáth Csaba: 112 pont 

A 28. forduló pontszámai

Bernáth Csaba 

DVSC–Gyirmót 3–1 3 
Újpest FC–ZTE FC 1–1 0 
Paksi FC–MTK 3–1 1 
Honvéd–Ferencváros 1–2 3 
Mezőkövesd–Fehérvár 1–1 0 
Puskás–Kisvárda 1–1 2 

Szebeni István 

DVSC–Gyirmót 2–0 2 
Újpest FC–ZTE FC 2–1 1 
Paksi FC–MTK 2–1 1 
Honvéd–Ferencváros 1–2 3 
Mezőkövesd–Fehérvár 1–1 0 
Puskás–Kisvárda 1–0 0 

A 29. forduló tippjei

Bernáth Csaba 

MTK–Mezőkövesd 1–1 
Kisvárda–DVSC 2–2 
ZTE FC–Paksi FC 1–3 
Fehérvár–Puskás 1–1 
Ferencváros–Újpest 2–2 
Gyirmót–Honvéd 1–2 

Szebeni István 

MTK–Mezőkövesd 1–1 
Kisvárda–DVSC 1–2 
ZTE FC–Paksi FC 2–2 
Fehérvár–Puskás 1–2 
Ferencváros–Újpest 2–1 
Gyirmót–Honvéd 1–1 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában